Lezzet Durağı lokantasından Zeki Sezgin, Türk Mutfağı Haftası ve lokantasına gelen müşterilerinin yemek tercihleriyle ilgili konuştu. Zeki Usta’yla Türk Mutfağı’yla ilgili kısa bir sohbet gerçekleştirdik.

Müşterilerinizin en çok tercih ettiği yemekler hangileri?

En çok tükettikleri yemekler püreli kebap, güveç, tas kebabı ve döner.

Bunun dışında hangi yemekleri yapıyorsunuz?

Lahana sarması, allem köfte, kuru fasulye, tavuk, patlıcan kebap, ıspanak, biber dolması, kabak dolması. Tatlı olarak ise sütlaç ve kadayıf.

Türk Mutfağı Haftası ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Müşterilerim etli yemekleri çok seviyorlar. Püreli kebap, tas kebabı çoban kavurma, döner, köfte. Bunları seviyorlar. Sebzeli olanları ise sevmiyorlar.

Kaç çeşit yemek yapıp satıyorsunuz?

7 çeşit. Ana yemekler 7 çeşit. Birde çorbalar var. Paça, tavuk suyu, ezogelin ve mercimek çorbası. Yayla çorbası da var.

Müşterileriniz ne tür insanlardan oluşuyor? En çok hangi iş grubunda çalışıyorlar?

Hepsi iş sahibi insanlar, çoğu iş sahibi. Memurlar ve iş insanları. Esnaf yok. İş insanları. Esnaf gelemiyor çünkü fiyatlar pahalı geliyor. 80 liradan daha ucuz yemek yok.

Başka ülke ya da kültürden yemekleri deneme şansınız oldu mu?

Hayır, olmadı. Sadece Türk mutfağını denedim.

Tuğba ALTIN/Haber

Lezzet Durağı’ndan Zeki Usta, ‘Etli yemekleri çok seviyorlar’ (5)Lezzet Durağı’ndan Zeki Usta, ‘Etli yemekleri çok seviyorlar’ (4)Lezzet Durağı’ndan Zeki Usta, ‘Etli yemekleri çok seviyorlar’ (2)Lezzet Durağı’ndan Zeki Usta, ‘Etli yemekleri çok seviyorlar’ (3)

Editör: Rümeysa Şahin