CHP İl Seçim Kurulu Temsilcisi Avukat Fatih Büyükturan, 28 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçiminde, Yalovalı hemşehrilerini, oy kullanmaya davet ederek seçim ve  seçim güvenliği ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Millet ittifakı adına 1700 kişi görev yapacağını bilgisini veren Büyükturan açıklamasında avukat arkadaşlarımız, hangi adaya oy verildiğine bakmadan, objektif olarak görev yapacaklardır, ifadelerine yer verdi.

Açıklamanın tamamı;

"28 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçiminde, Yalovalı hemşehrilerimizi, oy kullanmaya davet ediyoruz.

Millet İttifakı olarak, İl ve İlçe Başkanlarımız ile seçim güvenliği için gerekli tüm hazırlıkları ve planlarımızı yaptık. Sandık görevlilerimiz ve müşahitlerimizin eğitimlerini tamamladık. Seçim Günü, Millet ittifakı adına 1700 kişi görev yapacak.

Her okulda avukatlarımız olacak!

Millet ittifakını oluşturan partilerimizin üyeleri ve gönüllülerden oluşan, yaklaşık 100 Avukat arkadaşımız da okullarda görev alacak, sandık görevlilerine ve müşahitlerimize yardımcı olacaklardır.

Yalova İl ve İlçe seçim kurulları, Avukatlarımız için resmî görev belgeleri düzenlemiş, İtiraza Yetkili olduklarına dair resmi belgeleri kendilerine vermiştir.

Seçimin, hukuka uygun bir şekilde sonuçlanmasını istiyoruz!

Tek bir oyun dahi zayi olmasına izin vermeyeceğiz. Şeffaf ve demokratik bir seçim süreci için çalışacağız. Avukat arkadaşlarımız, hangi adaya oy verildiğine bakmadan, objektif olarak görev yapacaklardır.

Yüksek Seçim Kurulu genelgeleri uyarınca, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı da gerekli önlemleri almıştır.

Ülkemiz, sosyal ve ekonomik olarak zor bir dönemden geçmektedir. Sizin vereceğiniz bir oy, her şeyi değiştirir. Oy verin, 28 Mayıs değişimin başlangıcı olsun ! Oy verin, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu halkın Cumhurbaşkanı olsun!

Yalovalı hemşehrilerimizden, demokrasiye sahip çıkmalarını, hiçbir endişeye kapılmadan oylarını kullanmalarını istirham ediyoruz.

CHP İl Seçim Kurulu Temsilcisi Avukat Fatih Büyükturan”

Editör: Rümeysa Şahin