Yalova ikamet eden Recep Adıgüzel, AK Parti Yalova milletvekili Meliha Akyol’un yanlış yerer park etmesi suçundan dava sonuçlandı. Yalova Fatih Caddesi’nde 21 Ağustos 2023 tarihinde yaşanan olayda, 45 dakika canlı yayın yapmış ve yayında “, “Geçtiğimiz cumartesi günü tam burada köprüde, bir esnaf arkadaşımıza 10 bin lira ceza kesildi. Ceza yazan polis, ‘Kanunlar herkese eşittir’ dedi. Bugün de vekilin arabası burada duruyor. Adaletin herkese eşit işlemesi lazım. 1.5 saattir bekliyorum bir tane trafik polisi gelip de ceza yazamadı. 20 kişi aradı bir tane trafik polisi getirtemedik. Adaleti bekliyorum. Eşitlik ise herkese eşitlik” demişti.

Meliha Akyol Recep Adiguzel Yalova Park Yeri Davasi (3)

Kararla ilgili Recep Adıgüel gazetemize verdiği açıklama da:

“Ocak ayında iddianame kapsamında ifadem alındı..

AK Parti Yalova Değerlendirme Toplantısı’nda! AK Parti Yalova Değerlendirme Toplantısı’nda!

29.Şubat 2024 1.duruşma

16 Nisan 2024  2. Duruşmada karar çıktı. KVKK kapsamında uygulama noktasında günüz vakti görev yapan polisler ile konuşmamızı çektiğimiz için bundan dolayı 2 yıl 1 ay hapis cezasına mahkum edildik.

2 duruşmaya gelmeyen polislerin avukatı için polis başına 18.000 TL toplamda 36.000 TL avukatlık ücreti hükmedildi. 2 sanık için 72.000 TL gibi bir rakam yapıyor. 2 yıl verilse yatacağımız ceza çıkmıyor. H.A.G.B verilip hüküm açıklanması geri bırakılması verilirmiş. Verilen 1 ay yüzünden eğer karar kesinleşirse 15 gün ya da 30 gün cezaevinde yatmamız gerekiyor dedi avukat.

Avukat hanım 18.000 TL’yi beğenmeyip her sanık ve müşteki için ayrı ayrı ücret talep ediyor. Kararın düzeltilmesi için”

İkinci duruşmaya gelmeyen polisler için ise sundukları raporu şüpheli bulduğunu ve bunu araştıracağını şu şekilde aktardı “ 2.duruşmada katılmayıp merdiven altı bir tıp merkezinden aldığı rapor tarzı bir kağıt ile duruşmaya gelmeyip en üst sınırdan ceza verilmesini talep ediyor. Dikkat çekici nokta bu polisler Yalovalı ama istanbul’dan avukatı kim buldu? Neden bu avukat tutuldu vs. Burası da meçhul. Araştıracağım”  

Meliha Akyol Recep Adiguzel Yalova Park Yeri Davasi (4)

Haber: Duygu SARAL

Editör: Arda Yavuz