13-21 Eylül 2025 tarihleri arasında Hırvatistan’ın ev sahipliği yapacağı Dünya Şampiyonası’na hazırlanan Türkiye Kadın Güreş Milli takımımız 2. Etap çalışmalarını ilimizde sürdürüyor.
Ay-Yıldızlılarımızla birlikte Kırgızistan, Japonya ve Macaristan ekipleri de ortak kampta çalışmalarını gerçekleştiriyor. Türkiye Kadın Güreş Milli takımımızın 2. Etap kampı 8 Ağustosta başlayan kamp 21 Ağustos’ta son bulacak. Minderin sultanları ufak bir aranın ardından bir kamp daha yapacak.
Yalova’daki hazırlıklarla ilgili bilgi veren Kadın Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Efraim Kahraman, “Biz, Kırgızistan, Japonya ve Macaristan takımlarıyla ortak kamp yapıyoruz. 13-21 Eylül arasında yapılacak Dünya Şampiyonası’na çok iyi bir ortamda hazırlanıyoruz. Hedefimiz, 2028 Olimpiyatları’nda altın madalya kazanmak ve yeni Yasemin Adar’lar yetiştirmek. Bu yıl da Dünya Şampiyonası’nda 10 sıklette mindere çıkacağız” şeklinde konuştu.
Dünya şampiyonluğu hedefiyle 68 kiloda Türkiye’yi temsil edecek olan milli sporcu Buse Tosun Çavuşoğlu, “Burada Kırgızistan, Japonya ve Macaristan gibi güçlü takımlarla çalışıyoruz. Bu benim Dünya Şampiyonası öncesi son hazırlık kampım. 2023 yılında dünya şampiyonu olmuştum, 2024’te olimpiyatlarda bronz madalya aldım. Bu yıl hedefim yeniden kürsünün en üst basamağında yer almak” dedi.
Milli takım, Dünya Şampiyonası’nda 50, 53, 57, 62, 68 ve 76 kilodan oluşan olimpik sıkletler ile 55, 59, 65 ve 72 kilodan oluşan olimpik olmayan sıkletlerde mücadele edecek.