Özgür Özel’in Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı seçilmesinin ardından kamuoyunda geniş yer bir kaplayan iddialar ortaya atılmaya başladı. Kemal Kılıçdaroğlu döneminde partiden ayrılan küskün isimlere CHP’ye dönmeleri için çağrıda bulunacağı ve bu isimlerin arasında Memleket Partisi Genel Başkanı ve Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce’nin de odluğu söylentileri siyaset gündeminin içine bomba gibi düştü. Memleket Partisi sosyal medya hesabında, medyada ve toplumda geniş bir yer alan bu iddiaları yalanlayan bir paylaşımda bulundu. Memleket Partisi, Genel Başkanları Muharrem İnce’nin ne CHP’ye dönmek gibi bir niyeti olduğunu ne de böyle bir teklif geldiğini açıkladı.

“İlkeli ittifaka açığız”

CHP’ye geri döneceğini yalanlayan ve partisinin seçimlere nasıl katılacakları hakkında bilgi veren Başkan İnce, “Seçimlere tek başımıza gireceğiz. Ama bizimle ittifak yapmak isteyen kim olacak onu bilmiyorum. Onu göreceğiz. İttifak yapmak isterlerse elbette biz ‘ilkeli ittifaklara' açığız. Çıkar ittifakına değil, ilkeli ittifaklara açığız” dedi.

“Seçim kazanmak için uğraşacaklar mı?”

CHP’ye eleştiriler getiren İnce, “Bakalım CHP bu seçimi ciddiye alacak mı; Cumhuriyetçileri, Atatürkçüleri, yurtseverleri bir araya getirip seçim kazanmak için uğraşacaklar mı? Yoksa birbirlerine moral verip “Biz, yüzde 60'la, 70'le kazanıyoruz. Büyükşehirleri de alıyoruz, küçük şehirleri de alıyoruz” mu diyecekler” ifadelerini kullandı.

“Büyük hata dedik ama anlatamadık”

14 Mayıs seçimlerinde muhalefetin oluşturduğu ittifakı hedef alan İnce, “Biz, Memleket Partisi olarak haksızlığa uğramış bir partiyiz. Son cumhurbaşkanlığı seçiminde derdimizi anlatmaya çalıştık. Ama anlatamadık. Yani bu “39 milletvekilinin CHP dışındaki partilere verilmesi büyük hatadır” dedik. Bunları hep söyledik. “Ali Babacan'ın, Ahmet Davutoğlu'nun oyu yok” dedik. Ama anlatamadık” şeklinde konuştu.

Memleket Partisi Toplandı

Becan YTSO Heyetini Ağırladı Becan YTSO Heyetini Ağırladı

Memleket Partisi Parti Meclisi Üyeleri ve İl Başkanları, Memleket Partisi Genel Merkezi’nde toplandı. Görüşmede Memleket Partisi’nin yerel seçimlerde çıkaracakları adaylar ve izlenecek yol haritası konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

yalova-muharrem-ince-memleket-parti-chp-toplanti-cevap (4)yalova-muharrem-ince-memleket-parti-chp-toplanti-cevap (2)yalova-muharrem-ince-memleket-parti-chp-toplanti-cevap (1)

Editör: Arda Yavuz