RDKM'de gerçekleşen konsere Yalova Vali Yardımcısı Abdurrahman İnan, Yalova Belediye Başkan yardımcısı Rıdvan Acar, Yalova Ticaret Odası Başkanı Tahsin Becan, Ticaret Odası eski Başkanı Celal Özel, Ticaret Odası Meclis üyesi İlker Kaya ve kalabalık bir davetli grubu katıldı.  Sinan Güney’in sunduğu konserde, Türk Müziği camiasının en ünlü kadın şairlerinden Cansın Erol, Türkiye'nin yıldız seslerinden İstanbul Radyosu ses sanatçıları İhsan Güvenç, Ayşe İnak Ekiz, Hande Aydınlık, Hakan Aydınlık, Gemlik Musıki Derneği solisti Fikri Danış ve İnegöl Musıki Derneği  eski başkanı Sadettin Çakır konsere  katılarak Musiki Derneği organizasyonuna destek verdiler.

Birinci bölümde koronun seslendirdiği Atatürk’ün sevdiği eserlerle başlayan konserde Musıki derneğinin solistlerinden sırası ile Nilay Argun, Rezzan Karaslan, Emre Solak, Beyza Mısırlı, Mihrican Demirhan, Damla Yıldırım, Nevzat Zaim ve Abdurrahman Gezer solo eserleri büyük bir ustalıkla  seslendirerek izleyenlerden  tam not aldılar.

Konserin ikinci bölümünde TRT İstanbul Radyosunun yıldız sesleri İhsan Güvenç ve Ayşe İnak Ekiz sahne alarak Yalova Musiki Derneği'nin konserinde izleyenlere unutulmaz dakikalar yaşattılar.

Konser sonunda Musiki Derneği Başkanı ve koronun şefi Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a konsere vermiş olduğu destek adına  Teşekkür Plaketi sundu, plaketi başkan  adına başkan yardımcısı Rıdvan Acar aldı.

Yalova’ya yeni atanan vali yardımcısı Abdurrahman İnan misafir sanatçılara ve koro şefine teşekkür çiçeği ve plaketi sundu. Konserin finalinde koro üyeleri şef Faruk Ömer Öskan’ın doğum günü olması münasebetiyle sürpriz olarak hazırladıkları pastayı sahnede keserek Faruk Ömer Öskan’ın doğum gününü kutladılar. Büyük bir coşkuyla tamamlanan konserin finalinde cumhuriyet marşı  hep bir ağızdan okunarak konser son buldu.

 

Editör: TE Bilişim