Yalova Final Akademi Okulları Eğitim Koordinatörü Öğretmen Merve Taşkan’ın daveti üzerine TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir, Çiftlikköy İlçe Sorumlusu Necla Güner ve Genç TEMA Başkanı Semanur Gören ve ekibinin destekleri ile okul bahçesinde TEMA Standı kuruldu. Standı ziyaret eden öğrencilerle TEMA Vakfı faaliyetleri ve Gönüllülük konularında bilgiler paylaşıldı.

Okulda Ortaokul ve Lise Öğrencileri tarafından düzenlenen Yerli Malları haftası etkinliğinde bir kermes düzenlenmesi ve kermes’ten elde edilen gelir ile de TEMA Vakfına Bağış yapılması planlandı. Öğrenciler velilerin de desteği ile hazırladıkları birbirinden harika lezzetleri kermes’e getirdiler. Bahçeye kurulan masalarda kermes gün boyunca devam etti.

Şehitler Haftası, Resmi Takvimde Yer Almıyor Şehitler Haftası, Resmi Takvimde Yer Almıyor

Daha sonra TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir, okul konferans salonunda TEMA Vakfı tanıtım sunumunu yapmak üzere öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Arzu Demir; “Yalova FİNAL Akademi Okulları Ortaokul ve Lise Öğretmenleri, Okul Çalışanları ve tüm okul öğrencileri TEMA ya Gönüllü oldular ve “Bu okulun Öğrencileri TEMA gönüllüsü olmuştur” ve “Bu okulun Öğretmenleri TEMA Vakfı gönüllüsü olmuştur” çerçevelerini almaya hak kazandılar. Doğa için birleşen Bir Milyonu aşkın Gönüllüler arasına FİNAL Akademi Okulları hoş geldi” ifadelerini kullandı.

Öğretmenler ve Öğrenciler ile Saha Faaliyet Programı ya da Eğitim Programları kapsamında; fidan dikimi, ağaçlandırma, su, geri dönüşüm, enerji tasarrufu, iklim değişikliği, doğal varlıkların korunması ve farkındalık oluşturma etkinleri yıl boyunca gerçekleştirilmesi planlanıyor. 

Kermes den elde edilen gelirle Cumhuriyetin 100.yılı anısına oluşturulan MUŞ Yazla’daki Hatıra Ormanına Fidan bağışlandı. TEMA Vakfı,” Bu özel ormanda yeni fidanların toprakla buluşmasına vesile oldukları için teşekkür ederiz. Okul Müdürü Osman Karaçin, Ortaokul Müdürü Çağatay Özbek ve Eğitim Koordinatörü Merve Taşkan’a TEMA Vakfına gösterdikleri destek ve nazik ev sahipliğinden dolayı sonsuz teşekkürler ‘’ Hiçbir Başarı Tesadüf Değildir ‘’ sözü Final Akademi Okullarında gerçekleşti” açıklamasını yaptı.

yalova-tema-vakıf-final-okulları-temslci-ogrenci-ogretmen-ziyaret (1)yalova-tema-vakıf-final-okulları-temslci-ogrenci-ogretmen-ziyaret (2)yalova-tema-vakıf-final-okulları-temslci-ogrenci-ogretmen-ziyaret (4)

Editör: Arda Yavuz