Belgelerini Müdür Akmeşe’den Aldılar! Belgelerini Müdür Akmeşe’den Aldılar!

Yalova Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Gençlik Merkezi Genç Ofis’te Mimar Sinan Mühendisler Birliği ve Endüstri Mühendisliği Öğrenci Kulübü tarafından organize edilen Mühendishane modül eğitimi Yalova KOSGEP Müdürü Sn. Hakan Ulusu’nun KOSGEB GİRİŞİMCİLİK ve AR-GE destekleri sunumu ile devam etti. Sn. Hakan Ulusu Yalova Üniversitesi Mühendishane Öğrencilerine KOSGEB’in Girişimcilik desteklerini anlattı. Başarılı bir girişimcinin katma değeri yüksek ürünler üretebilecek bir iş fikri olmasının yanında, meraklı, cesur, lider, rekabetçi ve stratejik düşünen bir özelliğe sahip olması gerektiğini belirttiler. Başarılı bir girişimin girişimcinin kendi bildiği ve kontrol edebildiği bir konuyu tercih edilmesinin öneminden bahsedildi. Başarılı bir kariyer için mühendisin kendisini iyi tanımasının yanı sıra toplumunda bu mühendisi iyi tanıdığı takdirde başarıya ulaşmanın daha kolay olacağı vurgulandı.

Yalova Universite Ogrenci Muhendishane Modul Egitim Girisimcilik Kosgep (1)Yalova İŞKUR İş Kulübü Lideri, İş ve Meslek Danışmanı Esra Balcı farklı günlerde Mühendishane öğrencileri için Öz Geçmiş hazırlama ve Mülakat teknikleri hakkında atölye çalışmalarını farklı etkinlikler yaparak gerçekleştirdi.

Mühendislik Fakültesi Polimer Malzeme Mühendisliği Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ozan Toprakçı ve Doç. Dr. Mithat Çelebİ TÜBİTAK 2209 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri ve TÜBİTAK 1512 Girişimcilik destek programlarından bahsettiler. Proje yazımında konu seçimi, özet, literatür taraması ve sık yapılan hatalar konusunda Mühendishane öğrencilerine bilgi verildi. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Mühendishane Programı Kariyer Tamamlama eğitimi tamamlandı.

Yalova Universite Ogrenci Muhendishane Modul Egitim Girisimcilik Kosgep (4)Yalova Universite Ogrenci Muhendishane Modul Egitim Girisimcilik Kosgep (3)

Kaynak: Haber Bülten