Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri, 21-25 Eylül 2022 tarihleri arasında İstanbul Pendik İlçe Müdürlüğü Kurtköy Spor salonunda gerçekleştirildi. Birçok Yalovalı sporcu gibi 24 yaşındaki Oğuzhan Kalyoncu’da Türkiye’nin en iyilerinin yarıştığı şampiyonada podyuma çıktı.

7 yıldır vücut geliştirme sporuyla uğraşan Yalovalı sporcu Türkiye’de daha önce 3 kez, Avrupa Şampiyonası’nda da 1 kez ikincilik aldı.

İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye İsmail Akbal Vücut Geliştirme, Fitness Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası Milli Takım Seçmelerinde podyumdaki yerini alan Oğuzhan Kalyoncu il olarak atletik fizik eksi 1.82 kategoride Türkiye şampiyonluğunu kazandı. Genç sporcu bu mücadelenin ardından tüm sıkletlerin şampiyonlarının mücadele ettiği “Şampiyonlar Şampiyonu” kategorisinde de birinci olarak önemli bir başarıya imza attı.

Bu başarılarını sürdürmek isteyen Yalovalı sporcu Makedonya, Sırbistan ve İspanya’da Milli takımla da madalyalar kazanmak istediğine vurgu yaptı. 

Editör: TE Bilişim