Okuyucularıyla bir araya gelecek Yalova gazetesi köşe yazarımız Hannan Öngü ve Orhan Kocadağ 27 Şubat Salı günü saat 12.00-13.00 arasında Yalova Kent Müzesi’nde bir imza günü gerçekleştirecek. Öngü, ‘Dönüp Bakınca Şöyle’ ile Kocadağ ‘Gökyüzü Penceremkitaplarını okurseveleri için imzalayacak. Öngü ve Kocadağ imza gününe tüm Yalovalıları bekliyor.

Pembe Tuzgölüne Turistler Akın Etti Pembe Tuzgölüne Turistler Akın Etti

Hanan Öngü Kimdir?

1946 yılında Gaziantep'te doğdu. Babası, Antep evlerinin taş duvar ustasıydı. Yazar, tek göz odada büyüyen altı kardeşin en büyüğüydü. İlkokulu ve Erkek Sanat Okulunu birinci sınıfını Antep'te, sonrasını Edirne ve Bursa'da okudu. 1973 yılında İstanbul Yıldız Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü bitirip makine mühendisi oldu. Evli, üç çocuk ve altı torun sahibi. 1975'ten beri Yalova'da yaşıyor. Yazarın doğup büyüdüğü Gaziantep ortamında yaşanan KENAR MAHALLE öykü kitabından sonra DÖNÜP BAKINCA ŞÖYLE anı/öykü kitabı da okurlarıyla buluşuyor.

Orhan Kocadağ Kimdir?

1947 Varto doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Varto, Kırıkkale'de tamamladıktan sonra Erzurum Lisesinde öğrenciyken, 1966'da gerçekleşen Varto depremi nedeniyle liseden ayrılıp Van Sağlık Kolejine yatılı öğrenci olarak kaydını yaptırdı. 1970 yılında mezun oldu; sırasıyla Samsun, İstanbul, Yalova ve çeşitli sağlık kurumlarında sağlık memuru olarak görev yaptı. Bu süre zarfında Anadolu Üniversitesi İş İdaresi Lisans ve Hemşirelik Ön Lisans bölümlerini bitirdi. Henüz ortaokulda öğrenciyken şiir ve makale yazma- ya başladı. Varto, Van, Yalova yerel gazetelerinde bazı şiir ve makaleleri yayımlandı. Bir süre Yalova'nın bir mahalli gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Ayrıca bazı dergi ve antolojilerde şiir ve öyküleri yayımlanmaktadır. 1996 yılında emekli oludu, yazım hayatına hız verdi. Evli, iki kız babası ve Rüzgâr isminde bir torun dedesidir. 2012 yılında ilk şiir kitabı olan Şiir Kokusu, Can Yayınları, ikinci şiir kitabı Güz Günlüğü 2013 yılında Kanguru Yayınları ve üçüncü şiir kitabı Şiirimi Güneşe Serdim 2014 yılında Kuytu Yayınları tarafından yayımlandı. 2016 yılında dördüncü kitabı olan Hu Erenler ile 2017 yılında beşinci kitabı olan Şaban Amca, Ceylan Yayınları tarafından; altıncı kitabı Kırk Birinci Gün öykü kitabı İnce Yazı Yayıncılık tarafından, Yedinci kitabi Ak Maske Kara Maske öykü ve mizah kitabı UBUNTU yayınları tarafından yayımlandı. Kocadağ, 1971 yılından beri Yalova'da yaşamaktadır.

HABER/ RÜMEYSA ŞAHİN

Yalova Hannan Ongu Orhan Kocadag Kitap Imza Okuyucu (1)

Editör: Arda Yavuz