1930 yılından itibaren İstanbul’un ilçeleri arasına katılan ve uzun bir süre bu pozisyonunu koruyan Yalova 1995 yılında il statüsünü kazandı. Yalova’nın il olmasının ardından kentin hangi özelliği ile ön plana çıkarılarak tanıtımının yapılacağı çok uzun süredir tartışma konusu oluyor. Yalova’nın önde gelen isimleri ve figürleri bu konularda açıklamalarda bulunuyor. Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’nın geçtiğimiz hafta içinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonuyla gerçekleştirilen ve birçok kurumun katıldığı Yalova Turizm Çalıştayı’nda yaptığı açıklamalarda Yalova’nın turizm öncelikli kurgulanması söylemi üzerine bu konuyu tekrar alevlendi.

Vali Dr. Kaya’nın açıklamaları sonrası ise Yalova eski Belediye Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiş ve gazetemizin değerli köşe yazarlarından olan Ahmet Özsümer, kendi sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu ve Yalova’ya gelen yöneticileri eleştirdi.

Özsümer’den Kritik Sorular

Paylaşımına “Bir Planınız Var Mı?” sorusuyla başlayan Özsümer, “Önümüzdeki yıl 30 yaşına girecek olan Yalova’mızda bu güne kadar, 13 vali görev yapmış. Görev yapan valilerimizin yarısından fazlası (7 vali) bir kaç ay ile 1-2 yıl gibi kısa bir süre arasında şehrimizde kalmış. Şu an görevde olan 14. valimizi de sayarsak, il olduğumuz günden bu güne kadar, valilerimizin görev süresi ortalamaları 2 yıl. 29 yıldır tartışıyoruz... Turizm şehri mi olacağız? Sanayi şehrimi olacağız? İkisini de mi olacağız? Nasıl olacağız? Ne zaman olacağız? Bu sene mi olacağız? Seneye mi olacağız? diye, diye, otuzuncu yıla giriyoruz” diyerek tepki gösterdi.

“Plan var da bizim haberimiz mi yok?

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’nın geçtiğimiz hafta içinde gerçekleşen Turizm Çalıştayı’ndaki açıklamasında kullandığı, “Yalova'da turizmin en başta geliştirilmesi, tanıtılması, buranın bir turizm destinasyonu olarak tanınır, bilinir, dünya çapında bir turizm destinasyonu olarak planlanmasını yapılacak İşler içinde birinci sıraya koydum" ifadelerini hatırlatan Özsümer, “Çok da güzel demiş, demesine ama... Bir valimiz geliyor, turizmi birinci sıraya koyuyor, o gidiyor başka valimiz geliyor, sıralama değişiyor. Bu işe kafa yorması gereken kurumlar, kendi işleri dışında her işle uğraşıyor! İşin sahibi bulunamadığından, bir plan olmadığından, her vali değiştiğinde, iki adım ileri bir adım geri, dönüp duruyoruz… Üst ölçekli plan yerlerde sürünüyor... Turizm Master planı bir türlü yapılmıyor... Acaba, plan var da, bizim mi haberimiz yok? Varsa, nerede?” ifadelerini kullanarak sorular yöneltti.

15. Etap Tarıma Dayalı Yatırımları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı 15. Etap Tarıma Dayalı Yatırımları Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Editör: Arda Yavuz