Aman Borçlu Çıkmayın! Aman Borçlu Çıkmayın!

Asgari ücretin artışıyla ve emeklinin maaşında yapılmaya çalışılan iyileştirme ile birlikte pazarda son durumu görmek için kolları sıvayan muhabirlerimiz, kendini Yalova Merkez’deki  Pazar Park’a attı. Yeşillik tezgahında geçen haftaya nazaran, biraz daha makul fiyatların olduğu görüldü. Asgari ücretlinin ve emeklinin, gelen zamlarla birlikte kuruş hesabıyla tenceresini kaynatmaya çalışması, nerde indirim varsa, Pazar-çarşı poşetlerini orada doldurmayı tercih ediyor.  Domates 20 lira ile 30 lira arası değişiyor, beyaz lahanın adedi 25 liradan; brokoli ve karnıbaharın fiyatı, boyut farkına göre de 20 ila 50 lira arası değişkenlik gösteriyor.

Kıvırcığın adeti geçen hafta 30 lira iken bu hafta 20 liraya kadar düştüğü görüldü.  Maydanoz, nane, dereotu, yeşil soğan, demeti 15 ila 20 lira arası değişiyor. Havucun kilosu 30 liradan alıcısıyla buluştu. Mantarın kilosu ise 80 lirayı buldu.

Patatesin-soğan tezgahında, geçen haftayla durumlar aynı. 4 kilo patatesi 100 liradan veren tezgahta, soğanın kilosu ise 10 lira.  

 

Haber: Duygu SARAL

Pazar Park Daha Makul! Patatese Ne Oluyor? Foto Galeri: Pazar Park Daha Makul! Patatese Ne Oluyor?

Editör: Arda Yavuz