Ülkemizde doğuştan olarak kalıtsal rahatsızlıklara sahip çok sayıda çocuk bulunuyor. Bu hastalıklardan biri de hem anneden hem de babadan çocuklara geçen, kalıtsal bir rahatsızlık içeren amino asit metabolizma bozukluğu olan Fenilketonüri (PKU)’dır. Bu hastalık karaciğerdeki bir enzimin eksik çalışması ya da hiç çalışmamasından kaynaklanıyor ve dikkat edilmezse beyin hasarına kadar ciddi sonuçlar doğurabiliyor.

Yalova Pku Kalitsal Hastalik Farkindalik Gun Piknik Cocuklar Anne Baba (7)Bu hastalığa sahip çocuklar için her yılın 1 Haziran günü farkındalık yaratmak amacıyla kutlanıyor. Bu farkındalık günlerinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilerek çocuklar mutlu ediliyor ve bu hastalığın ciddiyeti üzerine haberler çıkıyor.

Yalova Barosu Sokak Hayvanları İçin Seslendi Yalova Barosu Sokak Hayvanları İçin Seslendi

1 Haziran Ulusal Pku (Fenilketanuri) Farkındalık günü için gerçekleştirilen etkinliklerden biri de Yalova’da gerçekleştirildi. Dernekleşmek için çalışmalar gerçekleştiren Yalova PKU Aile Grubu, Kadıköy Belediyesi’nin sosyal tesislerinden biri olan Onköytepe Piknik Alanı’nda etkinlik düzenledi. Bu organizasyona Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü ile İletişim ve Tasarım Bölümü’nden öğrenciler katılırken, çocuklara moral verdiler ve keyifli vakit geçirdiler.

Yalova Pku Kalitsal Hastalik Farkindalik Gun Piknik Cocuklar Anne Baba (5)Yalova PKU Aile Grubu, çocukları için düzenledikleri etkinliklere katkıda bulunan Yalova Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, üniversite öğrencileri ve Belgesel Çekim Görüntü Yönetmeni Turhan Yavuz’a teşekkür etti.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Yalova Pku Kalitsal Hastalik Farkindalik Gun Piknik Cocuklar Anne Baba (4)Yalova Pku Kalitsal Hastalik Farkindalik Gun Piknik Cocuklar Anne Baba (2)Yalova Pku Kalitsal Hastalik Farkindalik Gun Piknik Cocuklar Anne Baba (1)

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel