Yalovalılar genellikle yeni sistemle 66 aylıkların ve isteğe bağlı olarak 60 aylıkların ilköğretime başlamasıyla ilgili olarak aceleye getirilmiş ve uygulamadaki sıkıntılar nedeniyle önümüzdeki dönemde kaldırılabilecek bir uygulama olduğu yorumunu yaptı. Ancak verilere göre, Yalova’da okula başlama yaşının erkene alınmasıyla ilgili rapor vs gibi başvurular yapılmadı.
Ülke genelinde de raporla çocuğunu okula göndermeyenlerin oranı %2’leri geçmedi.



Emil Köymen (21) Öğrenci
Tamamıyla başımızdaki hükümetin oyunudur. Özellikle 4+4+4 sisteminin ilk mezunları 2023’te verilecek. Çok ilginç değil mi? Eğer geleceği parlak bir Türkiye istiyorsak geçmişimizi unutmamalıyız. Bundan kastım Atatürk’tür. Öncelikle şunu bilelim ki geçmişini bilmeyen geleceğini yaşayamaz. Geleceğini yaşayamayacak olan bir nesil yetiştiriyorlar. Herkes inancını kendisi ve Tanrı arasında yaşar, hiç kimse bir insanı zorlayamaz.



İsmail Türk (52) Öğretmen
Sağlıklı alınmış bir karar değil. Çok aceleye geldi. Herkesin görüşünü alıp ortaya çıkması gereken bir karardı. Bu eğitim sisteminin geleceğinin olduğunu düşünmüyorum. Gelecek yeni bir iktidar veya milli eğitim bakanı bu sistemi değiştirecektir.  Tabi ki gelecek nesilden hala umudumuz var.



Erman Erkan (31) Öğretmen
Taraflı bir eğitim sistemidir. İmam hatip okulları için yapılmıştır. Bu eğitim sisteminin geleceği düşünülmüyor. Eğitim karmaşası yaşanıyor. İleride meslek seçimlerinde büyük  sorun  olacaktır. Bu eğitim sistemi iktidarın var olduğu süre kadar olacaktır. Hükümet değişmeli, hükümet değişirse bu sistemde değişecektir. Değişmedikçe bu sistem kalacaktır.




Esra Aşçı (30) Öğretmen
Bence çocukların okul yaşı  için çok erken oldu.  Kreşe gitmesi gereken çocuklar ilkokul adı altında okula başlatıldı. Eğitim kalitesini düşüreceğine inanıyorum. Çünkü ;  ilkokul 2. sınıfın ortasında okuma ve yazma öğreneceklermiş. Eski eğitim sisteminde okuma ve yazma 1. Sınıfta öğretiliyordu. Bu sisteme geçmek için yeterli düzenleme yapılmadı. Örneğin; İstanbul’da okulların kalabalık olma sorununa çözüm getirilmedi. Çocukların tuvalet eğitimi yok, aileden uzaklaşmak onları zorlayacak. Buda öğretmene külfet olacak. Bu eğitim sistemi oturmaz. Yine değişir, bu ilk olmadığı gibi sonda olmayacak. Ancak ülkemizdeki eğitim sisteminin oturması uzun zaman alır, bizdeki eğitim sistemi oturmaz.



Hikmet ERDOĞAN (45)  Esnaf
Eğitim sisteminin faydalı olmadığını düşünüyorum. İyi bir sistem olmadığını zannediyorum. Bu eğitim sistemi etkin hale gelmeden önce halkın görüşü alınmalıydı. Vatandaşa sorulmadan  eğitim sistemi getirildi. Fakat hükümet değiştiğinde eğitim sisteminin de değişeceğini düşünüyorum. 60 aylık çocuklar eğitime başladıkları zaman çok bocaladılar ve bocalayacaklar. Daha küçük yaşta okuldan soğuyacaklar. Umarın eğitim sistemi değişir.




Ahmet Serhat POLAT (20) Öğrenci
Bu eğitim sisteminin çok iyi olduğunu düşünüyorum. Akıl yaşta değil baştadır. Okula başlayan çocuklar hayatı daha erken öğreniyorlar. Daha çok tecrübe sahibi oluyorlar. 60 aylık çocuklar bilmedikleri şeyleri okulda öğreniyorlar. Bu durumun onların yararına olacağını düşünüyorum. Öğrencilere başarılar diliyorum.



Ufuk KÖSE (20) Kurye
Çok saçma bir fikir olduğunu düşünüyorum. Bu duruma hiç olumlu bakmıyorum. Ağzında emziği olan çocukların okula başlaması çok yanlış ve çok gereksiz. Çocuklar oyun çağındayken okula gönderiliyorlar ve okuldan soğutuluyorlar. Çocukluklarını yaşamıyorlar. Bu eğitim sisteminin geleceğinin olacağını düşünmüyorum. Eğitim sisteminin değişmesi için hükümetin değişmesine de gerek yok bence ileriki zamanlar da kendiliğinden değiştireceklerdir.




Oğuzhan ÜRGEN (16) Öğrenci
60 aylık çocukların okula gönderilmesine çok karşıyım. Çocukların kafalarını daha şimdiden allak bullak ettiler. Çocuklar ellerini yıkamak için lavabolara yetişemiyorlar bile. Anne sütünden kesilmiş çocukların okula gönderilmesi çok saçma. Anne ve babasına bu yaşta ihtiyaçları olan çocukların okula gönderilerek bundan mahrum bırakıldığını düşünüyorum. Hükümet değiştiğinde bu eğitim sisteminin de değişmesini umut ediyorum.