Yalova’ya toplamda 57 sağlık personeli alımı olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önceki gün düzenlediği basın toplantısında 32 bin personel alımı yapılacağını duyurmuştu. Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilecek 32 bin sağlık personelinin alımının yapılacağı kadrolar açıklanırken, başvuru tarihleri ise 26 Mart - 1 Nisan arası olarak açıklandı. Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 18 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak. 11.000'i Hemşire, 1.600'ü Ebe ve 4.687'si Sağlık Teknisyeni/Sağlık Teknikeri olmak üzere Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, İş ve Uğraşı Terapisti, Dil ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist ve Sağlık Fizikçisi unvanlarında sağlık meslek mensubu alınacak.

YALOVA’YA 57 PERSONEL

Sağlık Bakanlığı’nın 32 Bin yeni personel alımı yapılacağını duyurmasının ardından, Yalova’ya Ortaöğretim kurumlarının sağlık hizmetleri alanı, hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı, sağlık bakım teknisyenliği dalının birinden mezun olan 18-35 yaş arası 5 klinik destek elemanı (hastane), 18-35 yaş arası en az lise ve dengi okul mezunu 5 güvenlik görevlisi (silahsız) ve 18-35 yaş arası en az ilkokul mezunu 47 temizlik görevlisi alımı yapılacağı öğrenildi.

TERCİHLER 26 MART İLE 1 NİSAN ARASI YAPILACAK

Tercih Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayınlandıktan sonra adaylar tercihlerini 26 Mart– 1 Nisan 2020 tarihleri arasında yapabilecek. Başvuruda bulunacakların duyurular için Bakanlığın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adreslerini takip etmeleri gerekiyor. Ayrıca, temizlik hizmetleri, koruma ve güvenlik hizmetleri ve klinik destek elemanı olarak diğer hizmetlerde görev yapmak üzere toplam 14.000 sürekli işçi istihdamı yapılacak. Başvurular, 26 Mart– 30 Mart 2020 tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu'nun internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilişim