Mavi Bayrak Kriterlerini 2024 yılında sağlayarak, mavi bayrak ödülü alan, Kaytazdere Saralkent Halk Plajında “Mavi Bayrak Asma Töreni” yapılacaktır afişi ile tüm belde halkına duyuruldu. Yalova Kaytazdere Beldesinin Saralkent kısmında yer alan, işletmelerin bünyesinde olan Saralkent plajı mavi bayrak için hummalı çalışmalara başladı. Hafta sonu sanat sokağı olarak nitelendirilen yerin kaldırım taşları, beldede ki vatandaşlar tarafından belediyenin düzenlediği etkinlik ile rengarenk boyandı. 13 Haziranda mavi bayrak töreni için hummalı çalışmalarına devam eden Kaytazdere belediyesi ekipleri, denizin içindeki taşları çıkartmak için gerekli çalışmaları yapmış, plaj kısmının kum temizliği içinde hızla çalışmalarına devam ediyorlar. Dışardan kum getirerek plaja serpiştirilen sahil boyu, akşamları ışıklandırması ile de göz kamaştırıyor. 200 metre uzunluğunda ve 50 metre genişliğinde olan sahilde, sitelerin kendilerine ait plaj kısımları bulunurken, dışarıdan gelen vatandaşlar içinde girebilecekleri, özel işletmeler ve halk plajları da mevcut. Sahil sonunda ki çamlıklardan oluşan koru da insanlar kamp, mangal gibi aktivitelerini gerçekleştiriyorlar. Koru içerisinde ateş yakmak ve mangal yapmak yasaktır ibaresine dikkat edilmesi gerekiyor.  Yelken kulübünün de olduğu belde de güvenlik önlemleri için de belediye zabıta ekipleri güvenliği sağlamaya devam ediyorlar. Yazlık bir belde olan Saralkent, mavi bayrak için ara vermeden çalışmaya devam ediyor. Yanı başında askeriyenin de bulunduğu Sahil plajı, doğal güzellikleri ve yeşillik alanları ile de göz kamaştırmaya devam ediyor.

Mavi Bayrak Yalova Kaytazdere Saralkent Plaji Haber (9)Mavibayrak.org sitesinde Kaytazdere Belediyesi Saralkent Halk Plajı ile ilgili alan bilgiler kısmında şu açıklama mevcut:

Kaytazdere Saralkent Halk Plajı; Doğu Marmara Bölgesinde Yalova iline bağlı ve körfezin güney kıyısında yer almaktadır. Altınova ilçe merkezine 2 km mesafede bulunan plaj, sanayi tesislerinin beldede yer almaması ve evsel arıtmaların % 100 oranında arıtılmasının sağlanması sebebi ile evsel ve endüstriyel kirlilikten etkilenmemektedir. Kaytazdere’de genel olarak yazları sıcak ve az yağışlı kışları yağışlı ve serin geçer. Belde de yıllık ortalama sıcaklık 15 derecedir ve en sıcak aylar ise temmuz ve ağustos’tur. Yalova il merkezi ile Kaytazdere arasında kara ulaşımı mevcuttur. Beldeye toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlanabilmektedir. Kaytazdere Saralkent halk plajının muhteviyatı kum olup 200 metre uzunlukta 50 metre genişliğindedir. plajda engelli vatandaşlar için her türlü olanaklar mevcuttur. Ayrıca can kurtarma ve ilk yardım olanakları mevcut olup, plajda kafe restorantlar mevcut.

Mavi Bayrak Yalova Kaytazdere Saralkent Plaji Haber (11)

Mavi Bayrak Yalova Kaytazdere Saralkent Plaji Haber (10)

Mavi Bayrak Yalova Kaytazdere Saralkent Plaji Haber (6)

Mavi Bayrak Yalova Kaytazdere Saralkent Plaji Haber (7)

Çandır’dan Salvolar! Çandır’dan Salvolar!

Mavi Bayrak Yalova Kaytazdere Saralkent Plaji Haber (4)

Mavi Bayrak Yalova Kaytazdere Saralkent Plaji Haber (5)

Mavi Bayrak Yalova Kaytazdere Saralkent Plaji Haber (2)

Mavi Bayrak Yalova Kaytazdere Saralkent Plaji Haber (3)

Mavi Bayrak Yalova Kaytazdere Saralkent Plaji Haber (1)

Muhabir: Duygu Saral