Halit Güleç, Yalova Belediyesi’nde yapılan işçi alımı konusunda yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Öncelikle şunun altını kalın bir şekilde çizmek gerekiyor. Yalova Belediyesi’nde şuanda bulunan yönetim “Vekil” yani idare etmesi amacıyla süreci yönetmesi amacıyla o makama getirildiler. Halkın iradesi ile belediyeyi yönetmek adına o makamlara seçilmiş kişiler değil. Lakin sakıza çevrilen süreç nedeniyle halen o koltuklarda oturmaya devam etmekteler.

Gelelim esas konuya. Şöyle bir empati yapalım. Tatile çıkacaksınız. Evinizde çiçekleriniz ve can dostlarınız var kuş, köpek vs. Güvenilir olduğunu düşündüğünüz bir de komşunuz. Tatildeyken çiçeklerinize ve hayvanlarınıza bakması içinde anahtarı kendisine teslim ettiniz. Bir süre sonra tatilden döndüğünüzde kapınızı açıp içeri girdiğinizde şok bir manzara eşyalar değişmiş. Çiçekler yenilenmiş, o da ne kuş ve köpeğinizin yanına ilaveten su kaplumbağası, yılan ilave olmuş. Böyle bir şeyin olması mümkün mü? Yalova Belediyesi’nde mümkün.

PERSONEL A.Ş. KADROSU 1000 KİŞİ OLDU

Bu vekil arkadaşlar göreve gelir gelmez işçi çıkartmaya kalktılar. Birçok kişiyi de işten çıkarttılar, ekmeğinden ettiler. Sonra ilk etapta o çıkarttıklarından biraz fazla kişiyi işe aldılar. Özel Kalem Müdürleri atayarak memur yaptılar. Kişilerin kim olduğu AKP’nin hangi yöneticileri olduğu tüm kamuoyunca biliniyor. Alımlar durdu mu tabi ki hayır. Bizim dönemimiz de 700 dolayında olan işçi sayısı bugün 1000 kişiye ulaşmış durumda. Yani ilk etapta çıkarılanları ve emekli olup ayrılanları da düşünürsek neredeyse 400 kişiden fazla kişi belediyede işe alınmış durumda. Yalova halkı olarak yine de doğruyu öğrenmek adına soralım. Göreve geldiğinizde Yalova Personel A.Ş. personel sayısı kaçtı? Kaç kişinin iş akdini sonlandırdınız? Kaç kişi emekli olarak işten ayrıldı? Göreve geldikten sonra işe kaç kişi aldınız?

KİMLERİN YAKINLARI İŞE ALINDI

Sorularımıza şöyle devam edelim. Başkan Vekilinin hangi yakın çalışma arkadaşlarının yakınları ve eşleri işe alındı? Adım Adım Yalova ekibinden belediyede kaç kişi çalışıyor? Hangi Belediye Meclis Üyelerinin yakınları iş başı yaptırıldı? İktidara yakın vakıflardan, derneklerden ve cemaatlerden kimler işe alındı? A Protokolde yer alan hangi yöneticinin yeğeni işe alınanlar arasında mı? Tüm bu soruları Yalovalı vatandaşlar adına ve siyasi kimliğimi bir kenara bırakıp bir Yalovalı olarak, böyle bir hakkınız olmamasına rağmen işten çıkartarak ekmeğinden ettiğiniz işçiler adına soruyorum.

22 MAYIS’TA TÜM HAKSIZLIKLARI GİDERECEĞİZ

14 Mayıs tüm Türkiye’de milat olacak. 3 bilirkişi raporunun da suçsuzlar demesine rağmen göreve iade edilmeyerek oyalandığımız hakkımızın gasp edildiği bu süreçte son bulacak. Görev halkın emanet ettiği gerçek sahiplerine yeniden verilecek. 22 Mayıs’ta yeniden işbaşı yaptığımızda tüm bu haksızlıklara dur diyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Unutmayın! Geliyor gelmekte olan.

Editör: Uğur TEZCAN