Yalova, TRT 1 Ekranlarına Gelecek Yalova, TRT 1 Ekranlarına Gelecek

Başkan Özcan İla, “Ailelerimizin özlük haklarında yaşadığı sıkıntıları da genel merkezimizin öncülüğünde oluşturulan meclis çalışma gruplarıyla da devlet büyüklerimize iletiyoruz” dedi. Türkiye Harp Malulû Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesi, son üç yılda 26 etkinlik düzenleyerek ailelerin bir araya gelmesini sağladı. Bu kapsamda yapılan konaklamalı geziler ve etkinliklerle ailelerin moral ve dayanışması güçlendirildi. Şubat ayında gerçekleştirilen 7. olağan kongrede, dernek başkanı Özcan İla’nın yeniden göreve gelmesiyle birlikte, şehit ve gazi ailelerinin sorunlarının çözümü için çalışmalara hız verildi. Yapılan çalışmalarda, şehit ve gazi ailelerinin özlük haklarının iyileştirilmesi ve sorunlarının çözümü için meclis çalışma gruplarıyla iş birliği yapılarak devlet büyüklerine iletiliyor. Özellikle kamuda iş hakkının sağlanması ve maaşların artırılması konularında yoğun çaba gösteriliyor. Dernek, yerel düzeyde de ailelerin birlikteliğini sağlamak ve sosyal hayata entegrasyonunu desteklemek amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.
Yalova Turkiye Harp Malulû Gaziler Sehit Dul Yetimleri Dernek Baskan Ozcan Ila Cocuk Kamu (2)‘51 şehit ailemiz, 40 gazimiz var’
Şehit ve gazi ailelerinin özlük haklarının iyileştirilmesi noktasında çalışmalar sürdürdüklerini ve bunu her platformda dile getirdiklerini söyleyen Türkiye Harp Malulû Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şube Başkanı Özcan İla, “Yalova’da ikamet eden 51 şehit ailemiz, 40 gazimiz var. Birinci önceliğimiz ailelerimizin yerelde yaşadığı sıkıntıları, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün birlikteliğinde çözüme kavuşturmak. Ailelerimizin özlük haklarında yaşadığı sıkıntıları da genel merkezimizin öncülüğünde oluşturulan meclis çalışma gruplarıyla da devlet büyüklerimize iletiyoruz. Önceliğimiz şehit çocuklarımızın tamamının kamuda iş hakkının sağlanması. Şehit ailelerimizin maaşlarının daha iyi seviyeye çekilmesi konusunda genel merkezimizin de başlattığı bir çalışma var. Bu noktada da elimizden geldiği kadarıyla da şehit ailelerimize kolaylık tanımaya çalışıyoruz. Herhangi bir hak kaybı yaşamamaları için şehit ailelerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Ailelerimizin bazıları da sağlık ve fiziki anlamda yeterlilik gösteremedikleri için şube olarak biz ailelerimizin yanında oluyoruz” dedi.
‘Ailelerimizin yanındayız’
Özcan İla Derneği, diğer dernekler gibi üye sayısının artmasını değil, ortak acıyı paylaşmak için var olduğunu vurguladı. İla açıklamasında, “Yalova’ya bir şehit veya gazi geldiğinde, ailelerin yanında olmak için devletin ilgili kurumlarıyla birlikte hareket ediyoruz. Hepimiz ortak acıyı yaşadığımız için, kendi gibi canı yanmış insanlarla bir araya geldiğinde ailelerimiz en azından sosyal hayata dönme noktasında biraz daha rehabiliteyi olma fırsatı yakalıyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Arda Yavuz