“Değerli Yalovalılar;

Yaklaşık bir ay önce Milletvekilliği adaylığımı açıklarken sözlerime;

"Cumhuriyet tarihinin en önemli seçiminin arifesindeyiz. Ülkemiz için beka sorunu haline gelmiş, çok büyük tehlikelerle karşı karşıyayız. Deprem, iklim krizi gibi doğal afetlerin yanı sıra sayıları milyonları bulan mülteci sorunu, sınır güvenliği ve Mavi Vatan'ın işgali gibi küresel ve bölgesel problemlere ilave olarak iliklerimize kadar hissettiğimiz ekonomik kriz karşısında 21 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarının çözümler üretemediği, bilimden ve gerçeklikten uzak olduğu gün gibi aşikârdır" diyerek başlamıştım.

Ülkemizi ve demokrasimizi zora sokan ucube TEK ADAMLIK Sistemi iflas etmiştir. Geride bıraktığımız bir ay içerisinde tüm yaşananlar da göstermiştir ki; Sadece iktidar değil, maalesef beceriksiz ellerdeki muhalefette, iktidarın yanlışlar yapmasını engelleyemediği gibi halka umut olamamıştır. Bu yüzden iktidarında-muhalefetinde acilen değişmesi gerekmektedir.

İttifakların Milletvekili aday listeleri ve bu listelerdeki kişilere bakıldığında TBMM, ilk defa bu kadar Atatürk karşıtı Milletvekili barındırma tehlikesi ile karşı karşıyadır.

İlimiz özelinde bakıldığında ise Yalovalılar'ın sesinin Ankara'dan duyulmadığı, Memleket Partisi dışında hemen hemen tüm Partilerin listelerinin Ankara'dan hazırlandığı örgütlerin ve Yalova halkının yok sayıldığı aşikardır. Böyle olunca da adayların söylemleri ve kampanyaları, Yalova kamuoyunda karamsarlığa, yılgınlığa ve umutsuzluğa neden olmuştur.

Yalova için, ülkemiz için DEĞİŞİM ŞARTTIR! TBMM'ne Atatürkçü Milletvekillerinin gitmesi hayati bir önem kazanmıştır.

Biz Atatürkçü, yüreği Memleket sevdası dolu Memleket Partilileri, yalanlar ve iftiralarla yıldırmaya çalıştılar. Bize gönül veren insanlara hakaretler ettiler, üzdüler. Yılmadık, yorulmadık, korkmadık!

Unuttukları iki şey vardı:

Biz Atatürk'ün Gençliğe Hitabı'nda seslendiği gençleriz. "Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve Cumhuriyeti'ni kurtarmaktır." İşte biz, Atatürk'ün bize verdiği en önemli vazifeyi yerine getiren bu ülkenin yılmaz savunucularıyız. Bizi yıldıramazsınız!

İstiklal Marşımız "Korkma!" diye başlar. Biz Anafartlarda, Sakarya'da, Malazgirt Ovası'nda, İstanbul'un Fethinde, Kıbrıs Barış Harekâtı'nda korkmadan şehadete 'Allah Allah' diye koşanlardanız.

Atatürk'ün hemşehrisi Değerli Yalovalılar, Değerli Memleketlilerim;

Bu seçimde koltuk için herkes ile ittifak yapabilen iktidar ve muhalefetten birini seçmek zorunda değilsiniz. 'Ne sağdan ne soldan Atatürk'ün yolundan' diyen Memleket Partisi sayesinde bir seçeneğiniz daha var. Beni yıllardır tanıyor, biliyorsunuz. Hemen hemen hepinizle karşılaştık. En çok duyduğum cümle, 'Yalova'ya senin gibi bir vekil çok yakışır' oldu. Çok onur duydum, teşekkür ederim. Bugün sadece Yalova'ya değil, TBMM'ne de çok yakışacak Atatürkçü bir vekil lazım.

Size söz hepinizin Vekili olacağım!

ERTAN ŞENER

MEMLEKET PARTİSİ YALOVA MİLLETVEKİLİ ADAYI”

Haber – Duygu SARAL

ERTAN ŞENER AÇIKLAMA

Editör: Rümeysa Şahin