Başkan Doğancı’nın A Takımı Belli Oldu!
Başkan Doğancı’nın A Takımı Belli Oldu!
İçeriği Görüntüle

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin başlattığı 39. Olağan Kurultay süreci kapsamında tüm Türkiye genelinde seçimler gerçekleştiriliyor. Bu seçimlerin bir ayağı da Yalova’da yapılırken CHP Yalova İl Başkanlığı için üç isim ortaya çıkmış, mevcut İl Başkanı Erdem Doğancı’nın ve CHP’nin Yalova’daki önemli isimlerinden Başar Şahin ile birlikte adaylığını açıklayan Cem Vakfı Yalova Onursal Başkanı Sinan Giray, İl Başkanlığı için yarış gerçekleştirmişti.

Bu sürece dair en sivri çıkışları yaparak Yalova gündeminde yer alan Giray diğer iki adayın aksine seçimlerin blok liste yöntemi yerine çarşaf liste ile yapılmasını önerse de bu istediği yerine getirilmedi. Seçim dönemi boyunca eleştirilerine devam eden Giray’ın İl Başkanlığı Seçimleri’ne aday olabilmesi için oy kullanacak 241 delegenin %10’ndan imza toplaması gerekiyordu. Bu durum son dakikaya kadar netlik kazanmazken Giray’ın CHP 13. Olağan Yalova İl Kongresi’nde yaptığı konuşmayla nihayete erdi. Kongredeki delegelere ve partililere hitap eden Giray, sitem dolu açıklamalarda bulunarak kendisinin konuşmaması için 3 aydır çaba sarf edildiğini iddia etti.

“Ciddi bir haksızlığa uğradım”

CHP’lere seslenmenin kendisi için büyük onur ve gurur olduğunu söyleyerek açıklamalarına başlayan Giray, “Yaklaşık 3 aydır, bu kürsüde bu konuşmayı yapabilmek için büyük bir çaba sarf ettim. Gerçekten yoğun bir mücadele verdim. Ancak ne yazık ki, aynı süre boyunca bu kürsüye çıkmamam için de yoğun bir çaba gösterildi. Peki, biz ne konuşacağız? Biz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz! Eğer kendi ailemiz içinde konuşamayacaksak, nerede konuşacağız? Yaşadığım bazı haksızlıkları dile getirmek istiyorum. Buradaki Parti Meclisi üyelerimizin ve siz değerli partililerimizin birçoğunun bildiği üzere, ciddi bir haksızlığa uğradım. Partimizde yıllarca görev yapmış; milletvekili, belediye başkan adayı, belediye meclis üyesi, il yöneticisi olmuş, gençlik kollarından yetişmiş bir partili olarak, dayanaksız ve mesnetsiz isnatlarla partiden ihraç edildim. Ancak ne mutlu ki, Parti Genel Merkezimizdeki değerli hukukçularımız sayesinde, bu haksız karar düzeltildi. Yaptığımız itiraz kabul edildi ve görevimize iade edildik.
Bugün de bu kürsüde, adaylık sürecimiz vesilesiyle yeniden sizlerle buluştuk” dedi.

“Önceki Genel Başkan’ın inancı üzerinden bana yönelik yakışıksız ithamlar yapıldı”

Kendisinin tarihçi ve sosyolog olduğuna dikkat çeken Giray, “Siyasetin temelinden, içinden gelen biriyim. Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının devamının bir zorunluluk olduğunu bizlere açıkça gösteriyor. Neden mi?
Çünkü bugün, ülkemizde belediyelerimiz üzerinde ağır bir baskı var. Sayın Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı adayımızdı. Haksız yere cezaevine gönderildi. Kendini bile savunamıyor. Ama halkımız her şeyin farkında. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel, bu baskılara rağmen müthiş bir mücadele veriyor. Bu süreçte, ne yazık ki partimiz içerisinde de bazı kırıcı davranışlara maruz kaldık. Beni yeni tanıyanlar olabilir ama çoğunuz beni yakından tanırsınız. 30 yıl boyunca Cem Vakfı’nın başkanlığını yaptım. İnanç temelli ayrıştırmaların Cumhuriyet Halk Partisi’ne asla yakışmadığını hep savundum, bugün de savunuyorum. Delege seçimleri sürecinde, özellikle önceki Genel Başkan’ın inancı üzerinden bana yönelik yakışıksız ithamlar yapıldı. Bizim değişmeyen tek genel başkanımız vardır: O da Mustafa Kemal Atatürk’tür.” şeklinde konuştu.

“4 kişiyle Yalova’yı salladık”

Geçtiğimiz günlerde bir yerde çok etkileyici bir söz okuduğunu belirten Giray, “Devrimci önder Hüseyin İnan diyor ki: “Biz, 30 kişiyle Türkiye’de devrim yapılamayacağını bilmeyecek kadar akılsız değiliz.” Elbette ki akıllıyız. Ben de sadece 4 kişiyle yola çıktım: İlçe Başkanımız, Hakan Hoca ve iki arkadaşımızla birlikte, 4 kişiyle Yalova’yı salladık. Delegelerden imzaları topladık, seçimlere girdik. İl başkanlığına da aynı şekilde aday olduk. Ancak bugün burada Divan’a bir dilekçe sundum. Dilekçemde, il başkanlığı seçimlerinin yapılış biçimine itiraz ettiğimi belirttim. Sayın Divan Başkanımız kendisine duyduğum sevgi ve saygıyı burada da belirtmek isterim beni çağırdı ve bu konuyu burada okumanın uygun olmayacağını, başka bir yöntemle ifade edebileceğimi söyledi. Ben de bu yaklaşımına saygı duyarak, buradaki sürece itirazımı belirtmekle birlikte, kurultay tamamlandıktan sonra bu konuda herhangi bir itirazım olmayacağını sizlerle paylaşıyorum. Çünkü bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nin en çok ihtiyaç duyduğu şey birlik ve beraberliktir. Bizim yan yana durmamız, omuz omuza mücadele etmemiz gerekiyor. Farklılıklarımız değil, ortak değerlerimiz bizi bir arada tutmalıdır” diyerek adaylığından vazgeçtiğini açıkladı.

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel