Katıldığı bir Tv programında seçimlere yönelik soruları yanıtlayan Memleket Partisi Yalova Milletvekili Ertan Şener, vatandaşlara seçim dönemleri dışında da siyaseti takip etme, siyasi partilere üye olma ve siyaseti şekillendirme çağrısında bulundu. Şener, bir çağrıyı da “Siyaset kavga değil, hizmet işidir” diyerek, siyasi rakiplerine yaptı.

“Siyaset bir meslek değildir. Siyaset bir hizmet aracıdır” diyen Şener, “Herkesin siyaset yapması gerektiğine inanıyorum. Tüm vatandaşlarımızın gençlerimizin siyasi partilere üye olmasını, katılım sağlamalarını isterim. Hangi parti olursa olsun üye olmalarını, sadece seçim zamanlarında değil, normal zamanlarda siyasetin içinde olmaları gerektiğini düşünüyorum. Böylece siyaseti ve siyasi partileri şekillendirebilirler. Siyaset kavga değil, hizmet işidir. Ben belediye başkan adayı olduğum dönemde 36 yaşındaydım. O seçimdeki rakiplerim olan abilerimle hala görüşürüz, aramız çok iyidir. O bir hizmet yarışıdır. Seçimlere girersiniz kendinizi anlatırsınız, halkı ikna ederseniz, halkta size inanır ve güvenirse, destek verir size seçilirsiniz. 5 sene size verilen yetkiyle görevinizi yaparsınız. Ondan sonra da kendi mesleğinize dönersiniz. Siyaset bir meslek değildir. Siyaset bir hizmet aracıdır. Onun için ben hiç kimseye niye o partidesin, niye adaysın demem. Denilmesini de doğru bulmam.

Partilerin, yöneticilerin, adayların yaptıkları açıklamalarda siyasi nezakete dikkat etmelerinde fayda vardır. Doğru bulmadığımız işleri ve açıklamaları eleştiririz, tabi ki onlarda bizi eleştirebilirler. Siyasette eleştiri ve eleştiriye saygının olması gerekir. Eleştiri de kişiselliğe dokunmadan görüşler ve işler açısından olmalıdır” dedi.

“Memleket Partisi Yalova Milletvekili Adayı Şener sözlerini cümlelerle noktaladı;

Siyasetimi hep bu ilkeler çerçevesinde yaptığım için kavgadan uzak, hizmet odaklı ve kucaklayıcı bir çizgim oldu. Böyle de devam edeceğim. Ben kavga etmek değil, hizmet etmek için siyaset yapıyorum. Bugüne kadar aldığım tüm görevleri de işleri de en iyi şekilde yerine getirdim. Bana kimse aldığı işi görevi yapmaz, seçilirse 5 yıl yatar, hiçbir iş yapmaz diyemez. Aldığım her görevi en iyi şekilde yaparım.”

Siyaset kavga değil (3)Siyaset kavga değil

Editör: Rümeysa Şahin