İlimizde faaliyet gösteren Konya'dan Yalova'ya Kültür Sanat Turizm ve Eğitim Derneği hafta sonu Kazakistan tanıtımı programı düzenleyerek büyük ilgi topladı. Dernek başkanı Tekin Sarıçam, etkinliğin açılış konuşmasında derneğin faaliyetleri ve gerçekleşen program hakkında bilgi vererek, Kazakistan'ın Türk Dünyası için önemli olduğunu, Kazakistanlı öğrencilerin eğitimlerini tamamlayıp ülkelerine döndüklerinde "Dilde, Fikirde, İşte Birlik" ilkesiyle hareket ederek, ülkelerimiz arasındaki kardeşlik bağını artırarak devam etmesine katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Dernek Başkanı, etkinliğe katılan ve emek veren tüm misafirlere teşekkür ederken, derneğin bu tür kültür ve sanat faaliyetlerine devam edeceğini belirtti. Dernek Başkanının konuşmasının ardından ilimizde eğitim hayatlarını sürdüren Kazakistanlı öğrenciler; program kapsamında Kazakistan tarihi, Kazak ulusal enstrümanları, geleneksel kıyafetler ve yöresel yemekler hakkında bilgiler verdiler. Ardından Kazakistan'ın örf ve adetlerini barındıran "Kız İsteme Geleneği" tiyatro gösterisi şeklinde gerçekleştirildi.

Etkinlikte, Kazakistan'ın milli çalgısı olan dombra da çalındı. Hafta sonu yapılan etkinliğe dernek üyelerinin yanı sıra, Türk İllerinde Bir Güleryüz Platformu, Yalova Balkan Göçmenleri Derneği, Azerbaycan ile Kardeşlik Derneği temsilcileri, Yalova Üniversitesi akademisyen ve çalışanları, Yalova Üniversitesi'nde eğitim gören Türk Dünyasından öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı. Etkinliğin sonunda, katılımcılara Kazakistan'a özgü yemekler olan mantı, samsa, sucuk, bavursak, kurut ve  medovik tatlısı ikram edildi. Bu eşsiz etkinlik, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı ve Kazakistan kültürünün daha yakından tanınmasına vesile oldu.

Yalova Konya Kultur Dernek Kazanistan Tanitim (4)

27. Türk Boyları Kültür Şöleni Başladı! 27. Türk Boyları Kültür Şöleni Başladı!

Yalova Konya Kultur Dernek Kazanistan Tanitim (2)

Yalova Konya Kultur Dernek Kazanistan Tanitim (1)

Editör: Arda Yavuz