Eskişehir ekibinin 3 sezondur formasını terleten genç forvet oyuncusu U-17 Milli takımımızın Avrupa Şampiyonasında mücadele ettiği kadrosunda da yer almıştı.

2011-2012 sezonunda Kadınlar Futbol 2. Liginde yer alan ve yeni sezonda 1. Lig’de mücadele edecek Eskişehirspor Bayan Futbol takımının 1995 doğumlu forvet oyuncusu Esra Solmaz, tatil için geldiği Yalova’da formda kalmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Ailesiyle birlikte Yalova’da ikamet eden aslen de Elazığ doğumlu olan Esra Solmaz, Eskişehir Spor Lisesinde okuor.

Yalova Atakentspor Kulübü Antrenörü Halil Görtay tarafından antrenmanlara tabi tutulan genç oyuncu, Gençlikspor Bayan Futbol Takımıyla birlikte yeşil zeminde çalışmalarını sürdürüyor.

Geride bıraktığımız sezonda gol krallığını kaçıran genç forvet gösterdiği çaba sonrasında -17 Bayan Milli Takımına davet edilerek Avrupa Şampiyonasında mücadele etti. 3 sezondur Eskişehirspor Bayan Futbol Takımında başarıyla forma giyen Solmaz, Kırmızı-Siyahlı ekibin 2012-2013 sezonunda mücadele edeceği Kadınlar Futbol 1. Ligine yükselmesinde büyük pay sahibi olmuştu.

Gelecek yıllarda Esra Solmaz’ın bayan futbolunda adından sıkça söz ettireceğini dile getiren Halil Görtay, “Esra 3 sezondur başarılı bir şekilde formasını giydiği Eskişehirspor Bayan Futbol Takımında çok başarılı bir performans ortaya koyuyor. Kendisi aslen Elazığlı ve ailesi Yalova’da ikamet ediyor. Yeni sezon öncesinde çıktığı yaz tatilinde de çalışmalarını aksatmayan genç oyuncuyla gündüz dayanıklılık ve akşamda teknik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Müthiş bir yetenek ve forvet hattında inanılmaz işler yapıyor. Milli takımımızın kampına kadar günde çift antrenman yaparak Esra’yı sıkı şekilde hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim