Teşvikiye’de Kültür ve Sanat Günleri Renkli Geçti Teşvikiye’de Kültür ve Sanat Günleri Renkli Geçti

Yalova’nın kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında çevre illere göre yetersiz kaldığı ilgili yorumlar uzun zamandır yapılıyor. Bu eksikliğe bir nebze çare olabilmek adına Yalova’da yaşayan kadınların çabalarıyla oluşturulan “Tiyatro Düşün” ekibi sanatsal faaliyetler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yaz ayında ünlü Rus yazar Anton Çehov’un “İsveç Kibriti” adlı öyküsünü uyarlayarak büyük beğeni toplayan “Tiyatro Düşün” bu kez “Daha Kötü Ne Olabilir ki?” adlı oyunu sahneleyecek. 21 Mayıs Salı günü, saat 20.00'de, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nda sahnelenecek oyuna tüm Yalovalılar davet edildi. 
Yazar Geoff Rose-Michael'ın yazdığı oyun, Melike Diribaş tarafından uyarlandı ve yönetildi. Özgül Kurt'un asistanlık yaptığı oyunun tekniğinde Pınar Müftüoğlu görev aldı. Oyuncular ise, Dilek Akarca, Merve Gönenç ve Selda Karagüzel.
Yalova Tiyatro Dusun Ytso Oyun Sahne Yazar Uyarlama (1)“Daha Kötü Ne Olabilir ki?” Ne Anlatıyor?
"Daha Kötü Ne Olabilir ki?" hem komik hem de trajik bir hikâyedir. Oyun boyunca suç, suçlu, kandırma, yalan, güven ve güvensizlik gibi kavramlar üzerinden vicdanın sınırları sorgulanır.
Oyun, iki arkadaşın evine bir hırsızın girmesiyle başlar ve yaşanan bir cinayetle devam eder. "Mağdur" olduklarına inanan kahramanlarımız olayı örtbas etmek için öyle şeyler yaparlar ki, birer "suçlu"ya dönüşürler. Bu da yetmezmiş gibi hırsızı soymaya, onun çaldıklarını çalmaya karar verirler. Parayla sınanan iki kafadar her defasında, "daha kötü ne olabilir ki?" derken, daha da kötü kararlar alırlar. Ve vicdan bir kere köreldiğinde sınırlar ortadan kalkar, suçlar birbirini izlemeye devam eder. Gömleğin ilk düğmesini yanlış ilikleyen kahramanlarımız geri dönülmez bir girdabın içine girerler.
Yalova Tiyatro Dusun Ytso Oyun Sahne Yazar Uyarlama (2) İnsani ve toplumsal olarak kabul etmediğimiz durumlar için bir haklılık payımız olabilir mi? Bir yanlış karşısında bizim sınırlarımız nedir? Ne, neden suçtur? Ne, nereye kadar suçtur? Ne, ne kadar suçtur?
"Daha Kötü Ne Olabilir ki?" oyunu bir komedidir ve konusu sanki gerçek değilmiş gibidir ancak kahramanlarımız izleyici için oldukça tanıdıktır.
Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Yalova Tiyatro Dusun Ytso Oyun Sahne Yazar Uyarlama (4)

Editör: Arda Yavuz