İYİ Parti Yalova Merkez İlçe Başkanlığı’nın Uzunlar Çiftliği’nde düzenlediği yemeğe yüzlerce partili katıldı. Kurucu İl Başkanı Ünlem Üstel, Önceki Dönem İl Başkanı Ersin Akyüz’ün de katıldığı yemekte açılış konuşmasını Merkez İlçe Başkanı Halil İbrahim Tokay yaptı. Tokay, “Zafer ümit kaynağının bir çeşmesidir. Zafer birçok gönüllerin birleşmesidir. Gönülleri birleşenler selam sizlere, uzaklarda dertleşenler selam sizlere, selam size üstünüzde bütün bakışlar bir gün olur tarih sizi elbet alkışlar. Aslında biz tarihi ve talihi değiştiriyoruz. ‘Hangi talihi?’ diye soracak olursanız. Türk milletinin 21 yıldır yaşadığı makus talihi değiştiriyoruz. Yani ters dönmüş, bir türlü düz gitmeyen kötü gidişatı değiştiriyoruz” dedi.

“Sesimiz her zamankinden gür çıkacak”

İYİ Parti’nin 7 yıllık bir siyasi hareket olduğuna değinen Tokay, “Gün oldu birlik olduk. Gün oldu omuz omuza yürüdük. Gün oldu umutlandık. Gün oldu kazandık. Gün oldu kaybettik. Ama asla pes etmedik ve etmeyeceğiz de. Biz ne ateşlerde yanarız ne eğilir bükülürüz. Zorluk, engel, baskı bırakmayacak peşimizi. Öyleyse zoru da engelleri de seveceğiz. Geride kalanlara inat ateşten gömleği yeniden giyeceğiz. Her sabaha ilk günümüz gibi uyanacağız. İlk gün, ilk seçim, ilk kavga. Hayata atılmış ilk adım gibi mücadele edeceğiz. Hayal kırıklığı, endişe, korku umudumuz çarpışacak, ruhumuzu kirleten bu duygularla. Pes etmeyeceğiz. Asla pes etmeyeceğiz. Zordan geldik, zoru aştık, daha zoruna talibiz. Her gün karşılarına çıkacak, her gün. Bizi yenemeyeceklerini hep birlikte hatırlatacağız. Koltuklara sırt çevirerek, korkaklarla çarpışacağız. Dev aynalarını kıra kıra küçük adamların uzun gölgelerini bozacağız. Başımız her zamankinden dik olacak. Sesimiz her zamankinden gür çıkacak. Milyonlar bizi kalbiyle duyacak. Ne dinlenmeyi bilecek ne durmayı düşünecek ne de bu yoldan geri dönmek aklımızdan geçecek. Çalışacağız. Çok çalışacağız. Varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız. Olmaya bir adım kalmış gibi elimizi uzatsak tutacakmışız gibi mazlumların kahramanı olana dek 85 milyonun dayanağı olana dek. Bizi terk etmiş umutları, çocukların yüzünde bulana dek yüce Türk milletini bir Mermer misali görene dek durmayacağız. Geçmiş de biziz gelecek de biziz ez cümle bizim ittifakımız Türk milletiyledir. Buradan seslenmek istiyorum. Korkunun ecele faydası yok. Yenileceksiniz ve tarihin kirli sayfalarına gömüleceksiniz. Biz İYİ Parti’yi 14 Mayıs’ta sandıkta demokrasi, milletin iradesi ve Allah’ın izni ile iktidara taşıyacağız.” Gecede İl Başkanı Osman Kendir de bir konuşma gerçekleştirdi. Kendir, “Biliyorsunuz bir süreç yaşanıyor. Yaşadığımız süreç ülkenin kaderini, tarihini değiştirecek çok ciddi ve önemli bir süreç. Burada Genel Başkanımız da söylüyor ya tarih yazacağız ya tarih olacağız ama biz diyoruz ki tarih yazanlardan olacağız. Bu sizlerin sayesinde olacak” şeklinde konuştu.

Tokay, ‘Bizim ittifakımız Türk milletiyledir’ (5)Tokay, ‘Bizim ittifakımız Türk milletiyledir’ (2)Tokay, ‘Bizim ittifakımız Türk milletiyledir’ (3)Tokay, ‘Bizim ittifakımız Türk milletiyledir’ (4)Tokay, ‘Bizim ittifakımız Türk milletiyledir’ (1)

Editör: Uğur TEZCAN