Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun Tankred Dorst’un eserinden Sema Engin’in çevirisi ve Yurdaer Okur’un yönetmenliğinde sahnelediği oyunu çok sayıda Yalovalı tiyatrosever izledi. 1 saat 40 dakikalık oyunda uzun süre akıl hastanesinde yattıktan sonra tedavi olmuş, mesleğine tutkun bir oyuncu olan Feuerbach’I canlandıran Hakan Meriçliler’in göz alıcı performansıyla izleyenlerin büyük beğenisini kazanan oyunda, Feuerbach, uzun aradan sonra, bir tiyatronun oyuncu seçmelerine gelir.

Karşısında bir zamanlar tanıdığı ünlü rejisörü görmeyi beklerken, onun asistanı tarafından karşılanır. İlk başta yaşadığı hayal kırıklığı, bir müddet sonra izleyicisinin tüm dikkatini kendinde toplamaya çalışan oyuncunun sergilediği bir kedi-fare oyununa dönüşür. Böylece Feuerbach’ın kişiliğinin ve yaşamının katmanlarında dolaşmaya başlarız. Beklenen kişi en sonunda geldiğinde ise olaylar Feurbach’ın tahmininden çok farklı gelişir.

Kişisel tarihinden ilham alan Yazar Tankred Dorst, 2.Dünya savaşının, NaziAlmanyası aleyhine döndüğü1944 yılında, Hitler tarafından, “Son umut askerleri olarak 19 yaşında askere çağrılması ve savaş sonrası savaş esiri olarak Amerika ile İngiltere’de kalmasının yarattığı karmaşayı oyunda Feuerbach kişiliği üzerinden anlatıyor. Yurdaer Okur’un Yönettiği, Dekor&Kostümde Efter Tunç, ışıkta Yuksel Aymaz, müzikte Ayse Önder, dramaturg’da Selen Korad Birkiye, reji-asistanlığında  Sebnem Topcuoglu-Tansel Öngel’in görev aldığı oyunda Hakan Meriçliler’in performansına kadın rolündeki Elif Saka ve asistan rolündeki Emre Ön eşlik etti. 
Editör: TE Bilişim