Türk Polis Teşkilatının 179. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla Yalova İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşımız okundu. CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan ile Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’in de hazır bulunduğu törende Yalova İl Emniyet Müdürü Salih Gözüm günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirdi.

Yalova Turk Polis 179Yil Kutlama Toren (3)Müdür Gözüm, “Milletimizin ayrılmaz bir parçası olan, tarihi şan ve şerefle dolu Türk Polis Teşkilatının 179. Kuruluş yıldönümü kutlamalarının mutluluk ve gururunu yaşadığımız bugünde teşrifleriniz için şahsım ve personelim adına teşekkür eder, saygılarımı sunarım. Türk Polis Teşkilatı çağın gerektirdiği gelişimi ve yenilenmeyi gerçekleştirip, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünü, vatandaşlarımızın ırz, can ve mal güvenliğini sağlamak için ettiği yemine sadık kalarak büyük bir özveriyle 365 gün 24 saat görev yapmaktadır. Teşkilatımız, emniyet ve asayişin sağlanması, kamu düzeninin temini, insan hak ve özgürlüklerinin korunması ile ilgili görev ve sorumluluklarını toplumun desteğini de almak suretiyle çağdaş bir anlayışla yerine getirmektedir. Türk Polisi suça yönelik yaptığı önleyici çalışmalarla tüm dünyada örnek gösterilen başarılara imza atmaktadır. Yalova ilinde yaşayan vatandaşlarımızın ırz, can ve mal güvenliklerini sağlamakta İl Emniyet Müdürlüğü olarak en önemli görevimizdir.

Yalova Turk Polis 179Yil Kutlama Toren (5)Ülkemizin içinde bulunduğu huzur ve güven ortamını bozmaya çalışan terör örgütleri, suç grupları, organize suç şebekeleri, uyuşturucu madde kaçakçıları ve her türlü şer odakları, Türk Polis Teşkilatının çalışmaları ve devletimizin sarsılmaz gücü karşısında yok olmaya mahkumdur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dile getirdiği üzere herkesin polisi kendi vicdanıdır fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır. Yalova Emniyet Müdürlüğüne bağlı birimlerimiz tarafından genel asayiş uygulamalarımız, yol güvenlik tedbirlerimiz, trafik uygulamalarımız ile UYUMA, KADES, KAAN gibi dijital uygulamalarımız ve En İyi Narkotik Polisi Anne, SİBERAY, TUGİM ve benzeri çalışmalarımız sayın İçişleri Bakanımız ve sayın Valimiz önderliğinde başarılı bir şekilde sürdürülmektedir.

Yalova Turk Polis 179Yil Kutlama Toren (6)Değerli meslektaşlarım ülkemizin huzur ve güvenliğini sağlamak, halkımızın can ve mal güvenliğini korumak uğruna canlarını feda eden şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizden devraldığımız bu kutsal görevi bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle layıkıyla yerine getirerek her şart ve zorlukta bile bu çizginizden sapmayacağınıza olan inancım tamdır. Görevleri başında ve her daim fedakarlıkta bulunan saygıdeğer annelerimize ve siz meslektaşlarıma huzurlarınızda şükranlarımızı sunuyorum. Teşkilatımızın kuruluş münasebetiyle başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu topraklar uğruna canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, emekli ve gazilerimiz ile halen görevleri başında olan emniyet mensuplarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.

Çandır; Umarım Yazılanlar Kötü Bir Rüyadır Çandır; Umarım Yazılanlar Kötü Bir Rüyadır

Yalova Turk Polis 179Yil Kutlama Toren (7)Yalova İl Emniyet Müdürü Salih Gözüm’ün günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından Yalova İl Emniyet Müdürlüğünün projelerinin sergilendiği stantlar gezildi. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanındaki etkinliğin sona ermesinin ardından ikinci program Yalova Polis Şehitliğinde yapıldı. Ebediyete intikal eden şehitlerimiz dualarla anıldı ve kabirlerine karanfil bırakıldı. Günün son programında ise Yalova Merkez Caminde öğle namazı öncesinde mevlit etkinliği düzenlendi ve Türk Polis Teşkilatının 179. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla Yalova İl Emniyet Müdürlüğü tarafından etkinlikler sona erdi.

Yalova Turk Polis 179Yil Kutlama Toren (9)Yalova Turk Polis 179Yil Kutlama Toren (10)Yalova Turk Polis 179Yil Kutlama Toren (8)Yalova Turk Polis 179Yil Kutlama Toren (2)Yalova Turk Polis 179Yil Kutlama Toren (1)

Editör: Arda Yavuz