Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar, İstanbul’un fethinin 570’nci yıldönümünü guru ve mutlulukla kutladıklarını ifade etti. Acar bu anlamda fethin önemine değinerek fethin Türkler açısından bir dönüm noktası olduğunu dile getirdi. Acar mesajında şu sözlere yer verdi, “Bir çağın kapanıp yeni bir çağın açılmasına vesile olan dünyanın göz bebeği Şehr-i İstanbul’un, sevgili Peygamberimizin övgüsüne ve müjdesine mazhar olan büyük devlet adamı Fatih Sultan Mehmet ve kahraman askerleri tarafından fethedilişinin 570’ inci yıl dönümünü kutlamanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

Gerek sahip olduğu kadim tarihi ve medeniyeti gerekse konumuyla dünyanın en kıymetli şehirlerinin başında gelen İstanbul, aynı zamanda kahraman ecdadımızdan tevarüs eden sevgi, saygı, hoşgörü ve adalet gibi yüce hasletlerimizin de timsalidir. Bizlere böylesi nice şanlı zaferler ve kahramanlıklarla dolu bir geçmiş armağan eden ecdadımızın sahip olduğu inanç, azim ve kararlılık, bu cennet vatanı daha müreffeh yarınlara taşıma yolunda bizlere ilham kaynağı olmaktadır. Fetih ile yeni bir çağ kapanıp yeni bir çağ açılmış, köklü medeniyetimiz insanlık tarihine damgasını vurmuştur. Fetih ile sadece şehir değil, gönüller de fethedilmiştir. Bu anlamda İstanbul’un fethi bir dönüm noktasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, dünya şehri İstanbul’un 570’ inci fetih yıl dönümünü kutluyor, bu nadide kenti bizlere miras bırakan kahraman ecdadımızı rahmetle, hürmetle ve minnetle yâd ediyorum”

Editör: Rümeysa Şahin