CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında esnaf kefalet kredilerindeki faiz artışından, vergi affına; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ında dile getirdiği servet eşitsizliğinden, kur korumalı mevduatlara esnafı ve ekonomiyi ilgilendiren konularda açıklamalar yaptı.

CHP Genel Başkanı Özel konuşmasında,

“Biz bir arada oldukça, enerjimiz, gücümüz, özgüvenimiz yerinde oldukça tüm toplum CHP’ye dönüyor. Bizlerden bir şeyler bekliyor.

Geçen hafta esnaf kefalet kredilerinin, yüzde 7,5 ile kullanılan kredinin 17’ye, 12 ile kullanılan kredinin 24’e çıktığını burada anlatmıştım. Savunma, ‘Faizler arttı, biz de artırdık’ diyor Halk Bankası. Oysa Halk Bankası yüzde 7,5 ile patronlara, zenginlere, üreticilere verdiği krediyi, üretimde, ihracatta kullanıyor mu diye denetlemeden, makine alıyor mu diye denetlemeden, bavul bavul paraları verdiler. O paralarla yat alanlar. O paralarla lüks araçlar alanlar. Villa alanlar. Parayı oradan alıp yan şubede yüksek faize yatıranlar ortada. Onlar yüzde 7,5 ile ödemeye devam ediyor.

Pandemiden çıkmış, perişan olmuş esnafa faizler ve taksitler arttı diyorlar. Odam, esnaf odalarından gelen tomar tomar talep yazıları ile dolu. Buradan Halk Bankası’nı, Esnaf Kefalet Kooperatifleri’nin AKP milletvekili genel başkanını, esnaf kefaletini ve ülkeyi yönetenleri bu eşitsizliği bitirmeye, esnafın sesini duymaya, yakasından düşmeye davet ediyorum.” dedi.

Chp Grup Toplantı Başkan Özgür Özel (1)

“Kur korumalı mevduatı kim çıkardıysa, kul hakkını yiyen de onlardır” diyerek Kur Korumalı Mevduatın fon transferi olduğunu dile getiren Başkan Özel,

“Hazine Bakanlığı ülkede durum buyken, çıkmış vergi kaçıranlar için ihbar hattı kurmuş. Whatsapp’tan yazın diyor. Vergi kaçıranı bulursanız. Yahu gerçekten insanda birazcık utanma olur, birazcık çekinme olur. Vergi kaçıranı görmek için gariban vatandaşın Whatsapp bildirimine mi ihtiyacın var senin? Söyleyeyim, danışman arkadaşlar yazın Whatsapp’tan okusun Sayın Bakan. Buradan söylüyorum. Sadece bir yılda, servet sahiplerinin 660 milyar liralık vergisini Plan ve Bütçe Komisyonunda kim affettiyse vergi kaçırtan da vergi kaçıran da odur.

Sayın Erdoğan dünyadaki servet eşitsizliğinin en yüksek seviyeye çıktığını, fakirden zengine servet transferi yaşandığını ifade etmiş. O zaman bunu Whatsapp’a yazmayın buradan memleketteki herkesin vicdanına söyleyeyim. Tarihe ne yazdıklarını hatırlatayım. Geçtiğimiz sene tam 1,2 trilyon lira, milyon lira değil, milyar lira değil, trilyon lira… Param var. Dolar alacağım. Aman alma, dolar yükselmesin. Ne yapayım? Faize koy. Az gelirse. Az gelirse farkı biz öderiz. Faizi ayrı alırsın, kur farkını ayrı alırsın. Koy paranı buraya, kur garantisi benden. Çıkarsa farkı ödeyeceğiz. Nereden ödeyeceksin, garibanların cebinden ödeyeceğim. Esnaftan, memurdan, çiftçiden, yoksuldan, emekçiden, Hazineden ödeyeceğim dediler.

1,2 trilyon, tam da Erdoğan’ın dediği gibi fakirden alındı, zenginlere verildi. Dünya tarihinin en büyük yoksuldan zengine fon transferi yapan, Kur Korumalı Mevduatını kim çıkardıysa, kul hakkını yiyen de onlardır arkadaşlar.” şeklinde konuştu.

Toplu Taşımaya Zam! Toplu Taşımaya Zam!

Editör: Arda Yavuz