2022 yılında Söke’yi bünyesine katan ve yılı 20,4 milyar TL satış hasılatıyla kapatan Ulusoy Un, deprem bölgesinde yeni bir fabrika yatırımı gerçekleştirdi. Ulusoy Un, Hatay Antakya Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Hatay İli Belen İlçesi Şenbük Mahallesi, 113 Ada, 3 Parselde kayıtlı 275 ton/gün kırma kapasitesine sahip 5.095 metrekare arazi üzerinde un fabrikasını 14.350.000 Türk Lirası toplam bedelle, 113 Ada 4 Parselde kayıtlı 5.091 metrekare arazi üzerinde depolama alanı ise 5.000.000 Türk Lirası toplam bedelle satın aldı. Toplamda 10.186 metrekare alan üzerinde 6.880 metrekare kapalı alana sahip tesis, halihazırda gayri faal durumda bulunuyor. Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremde hasar alıp almadığına dair Hızlı Yapı Sağlığı İzleme (QSHM) raporu alındı ve söz konusu gayrimenkuldeki yapıların tamamı incelenerek tam hasarsızlık tespit edildi. Kapasite artışı ve teknoloji yenileme amacıyla yapılacak revizyon çalışmalarından sonra tesisin 2023 yılı üçüncü çeyrek içinde faaliyete geçirilmesi planlanıyor. Tesisin devreye girmesiyle deprem afetinden etkilenen bölgede istihdamın artırılması ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlanması hedefleniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, “Ulusoy Un, bugün 92 ülkeye ihracat yapan, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da gıda güvenliğine hizmet eden bir şirket. Şirketimiz yeni atılımlarıyla birlikte büyümeye devam ediyor. Samsun’da 2085 ton/gün ve Çorlu’da 400 ton/gün olmak üzere toplam 2485 ton/gün ve 2022 yılında Söke Değirmencilik San ve Tic. A.Ş. paylarının satın alınmasıyla bu şirketimize ait Aydın ve Ankara Fabrikalarının 1440 ton/gün kapasitesinin eklenmesinin sonucu toplam üretim kapasitemiz 3.925 ton/gün’e ulaşmıştı. Yeni satın almayla birlikte toplam üretim kapasitemiz 4.200 ton/güne ulaşarak Türkiye’nin açık ara en büyük un üreticisi konumumuzu korumaya devam edeceğiz. Bu satın alma işlemiyle Mersin, Adana, İskenderun bölgesindeki limanların hammadde temininde kullanılarak maliyet avantajı, ülkemizin güney komşularına yakınlık sayesinde de ihracat tonajımızda artış yakalamayı hedefliyoruz. Tesisin üretime geçmesiyle beraber, şirketimiz ülkemizin güney ve güneydoğu bölgesindeki iç piyasaya daha uygun maliyetli nakliyeyle erişim imkanına kavuşacak. Böylelikle, şirketimiz bünyesinde 5 ayrı bölgede yer alan fabrikalarımızla, Türkiye’nin bütün bölgelerine satışı yaygınlaştıracak aktif üretim kapasitesine ulaşacağız.”

2021 yılına dair yapılan Türkiye’nin en büyük şirketleri araştırmalarında yerini sağlamlaştıran Ulusoy Un, TİM1000 listesine göre Türkiye’nin en büyük 323. ihracatçısı, Fortune 500 listesine göre 71. ve Capital500 araştırmasına göre de Türkiye’nin en büyük 86. firması olmuştu. Ulusoy Un, son olarak da Ekonomist dergisinin gerçekleştirdiği “Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi” araştırmasında da 28. sırada yerini almıştı. Türkiye’nin en büyük gıda şirketlerinden biri olan Ulusoy Un, “Platin Global 100 Endeksi” kapsamında gıda sektörünün inovasyon lideri ödülüne de sahip.

EDİTÖRE NOT:

Fahrettin Ulusoy tarafından 1969 yılında kurulan Ulusoy Gıda, 1989 yılında faaliyetlerine hububat ve bakliyattan mamul un, irmik, makarna ve bisküvi gibi her türlü gıda maddesinin imalatını, ticaretini, ithalat ve ihracatını yapmak üzere Ulusoy Un adı altında devam etmiştir. Ulusoy Un’un Samsun’da 2.085 ton/gün, Çorlu’da 400 ton/gün, Hatay’da 275 ton/gün olmak üzere toplam 2760 ton/gün buğday işleme kapasiteli 2 fabrikası ve 300.000 tondan fazla tahıl stoklama kapasitesine sahip lisanslı depo ve serbest bölge depoları bulunmaktadır. Ulusoy Un’un bağlı ortaklığı Söke Değirmencilik A.Ş.’nin Aydın’da 640 ton/gün ve Ankara’da 800 ton/gün olmak üzere toplam 1440 ton/gün buğday işleme kapasiteli 2 fabrikası bulunmaktadır. Ulusoy Un’un Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Dr. Eren Günhan Ulusoy üstlenmektedir.

Editör: Rümeysa Şahin