Yalova Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu, etkinliklerine devam ediyor. Okulda son olarak İngilizce öğretmeni Sevda Erkan ve öğrencileri birlikte eTwinning kapsamında hazırlanan Space Corridor(Uzay Koridoru) hayata geçirdi. Çakmak ve öğrenciler, okullarının en üst koridorunu yaşam koridoruna dönüştürerek Uzay temalı öğrenme alanları ve etkinlikler hazırladı. Uzayın merak edilen detaylarına yer verilen koridor duvarlarında çeşit öğrenme alanları oluşturuldu. Öğrencilerin gezegenler sır olmaktan çıkıp günlük hayatlarında kullanabileceği bir şema halini aldı.

Uzay Koridoru'nun açılışı, Yalova İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarından Osman Şeliman, Vedat Demir ve Okul Müdürü Abdurrahman Efe’nin katılımları ile gerçekleştirildi. Okul yönetimi, “Teşrifleri ile heyecanımıza ortak olan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Projede emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

ETwinning Nedir?

eTwinning, Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler vb.) yönelik bir platform sunmaktadır. eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa'da okul işbirliğini teşvik etmektedir. Türkiye eTwinning'e 2009 yılında dâhil olmuştur. eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet göstermektedir.  eTwinning Erasmus+ sürecinde de Avrupa Komisyonu'nun desteklemeye devam ettiği faaliyetlerden biridir.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

“Uzay Koridoru” Açıldı4“Uzay Koridoru” Açıldı2“Uzay Koridoru” Açıldı

Editör: Rümeysa Şahin