Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya Şehir Buluşmalarının termal ayağına sabah saatlerinde başladı. İlk olarak Termal Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Kaya Termal Kaymakamı Faruk Doğru’dan bilgiler aldı. Ardından Termal Belediyesi’ne geçen Vali Kaya’yı Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar karşıladı. Başkan Acar’ın makamında belediye çalışmaları hakkında bilgiler alan Vali Kaya ilçenin turizm potansiyelinden, belediye çalışmalarından övgü ile bahsetti.
“Turizm hacminde patlama yaşanacak”
Ziyaretten ve Vali Kaya’yı Termal’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar, Termal’in tanıtımı ve turizm potansiyelinin gelişimi için önemli planlamalar ve çalışmaları hayata geçirdiklerini söyledi. Termal’de turizm tahsis alanlarının da hayata geçirilmesi ile birlikte ilçenin hatta ilin turizm hacminde kelimenin tam anlamı ile patlama yaşanacağını ifade eden Acar, bu anlamda gelinen nokta hakkında da Vali Kaya ile bilgiler paylaştı.
Ardından Limak Otel’e geçen Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar, Termal Kaymakamı Faruk Doğru ve kurum kuruluşların müdürleri burada ilçenin sorun ve taleplerini masaya yatırdılar.
Vatandaşlarla buluştu
Vali Kaya vatandaşları dinlemeyi de ihmal etmedi.  İlçede yeni hizmete giren Gazelle Kafe’de gerçekleştirilen halk buluşmaya gelişinde Termal Belediyesi Kadın Güreş takımı sporcuları ve Dünya Güreş Şampiyonu efsane Güreşçi Sırrı Acar tarafından karşılanan Vali Kaya Acar ve kadın güreşçilerle sohbet etti. Ardından burada vatandaşlara hitap eden Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, halkın görüşlerinin kendileri açısından taşıdığı öneme değindi. Vatandaş odaklı bir hizmet anlayışını benimsediklerini ifade eden Vali Kaya, “Dünya’nın belki de en güzel lokasyonlarından birisindeyiz. Şifalı sular ve doğanın içiçe olduğu nadir noktalardan birisi burası. Yalova Şehir Buluşmaları kapsamında ilçelerimizi ziyaret ediyoruz. Kaymakamlık ve belediyemizi ziyaret ediyor, muhtarlarımızı ve daire amirlerimizi dinliyoruz. Burada da ilçemizle ilgili meseleleri görüştük. Ardından da halkımızla bir araya gelerek asıl ilçenin sahiplerini de dinliyoruz. Biz biliyoruz ki bizim asıl görevimiz halkımıza hizmet etmek. Dolayısıyla sisin talepleriniz, yönetime dair eksiklikler, tavsiyeler sizlerin ortaya koyduğunuz görüşler doğrultusunda kendimizi geliştirmek, daha iyi hizmet vermek, vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde kendimizi geliştirmek istiyoruz. Bu noktada ilçemizi gezdik, gördük, sorunları, talepleri dinledik.” dedi.
“Termal özgül ağırlığı olan bir ilçe”
Halk buluşmasında Termal Belediyesi eski başkanlarından İsmail Atik de söz aldı. Termal’in küçük olmasına rağmen özgül ağırlığa sahip bir ilçe olduğuna dikkat çeken Atik, “Termal nüfusu az olsa da özgül ağırlığı olan bir ilçedir. Yalova’da 19 turizm işletme belgeli tesis var. Bunun 11 tanesi Termal ilçemizde. Yalova’nın turizm kapasitesini önemli ölçüde karşılıyor. Sağlık ve doğa turizminde ve son yıllarda da spor turizminde önemli ataklarımız var. Hükümetimiz döneminde sayın Cumhurbaşkanımızın, bakanlarımızın ve bölge milletvekillerimizin destekleriyle, mülki idare, kamu kurum ve kuruluşlarımızın idarecileri ile birlikte ilçemiz ciddi bir gelişim ortaya koydular. “ şeklinde konuştu.

Termal’de Marketler Denetim Altında Termal’de Marketler Denetim Altında

yalova-vali-termal-gezi-bulusma-vatandas-turizm (4)yalova-vali-termal-gezi-bulusma-vatandas-turizm (2)yalova-vali-termal-gezi-bulusma-vatandas-turizm (1)

Editör: Arda Yavuz