Ahmet Hamdi Usta, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, il protokolüyle birlikte Esadiye Köyü’ne gerçekleştirdikleri ziyareti değerlendirdi.

Vali Usta, Jandarma Komutanı, Emniyet Müdürü, İl Genel Meclis Başkanı ve Özel İdare Genel Sekreteri ile birlikte köyü ziyaret ettiklerini belirterek, Esadiye Köyü’nün 1883 yılında Kafkasya’dan göç eden vatandaşların yoğun olarak yaşadığı yerleşimlerden biri olduğunu ifade etti. Usta, köyde bu köklü mirasın izlerinin hâlâ görülebildiğini vurguladı.

Köy yaşamının sunduğu imkanlara da değinen Usta, Yalova’nın köylerinin şehir konforunu sunarken aynı zamanda doğal güzellikleriyle huzurlu bir yaşam imkanı sağladığını belirtti. Bu yönüyle köyde yaşayan vatandaşların şanslı olduğunu dile getiren Usta, “Vali olarak ben de bu şansın bir parçasıyım” ifadelerini kullandı.

Ziyaret kapsamında cuma namazı öncesinde vatandaşlarla çay sohbetinde bir araya geldiklerini aktaran Usta, bu samimi ortamın kendileri için oldukça kıymetli olduğunu ifade etti.

Vali Usta, misafirperverliklerinden dolayı başta köy muhtarı olmak üzere tüm Esadiye Köyü halkına teşekkür ederek, en kısa zamanda yeniden ve daha uzun süreli bir ziyaret gerçekleştirmeyi planladığını belirtti.

Vali Usta: “Dünyaya Barış ve Adalet Getirsin”
Vali Usta: “Dünyaya Barış ve Adalet Getirsin”
İçeriği Görüntüle

Yalova Valisi Protokol Esadiye Koyu Ziyaret (2)

Kaynak: Haber Merkezi