1 Şubat Perşembe günü itibariyle Yalova’daki minibüs hatlarında değişiklik oldu. Yaklaşık 7 aydır mezarlık ile yeni hastane arasında radar yolundan geçen minibüs hattı iptal edildi, hat eski haline döndürüldü ve bu karar büyük tartışmalara neden oldu. Radar yolunda minibüs hattını kullanan vatandaşlar alınan karar sonrası büyük mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Koçal: Yıllar Sonra Haklılığımız Anlaşıldı Koçal: Yıllar Sonra Haklılığımız Anlaşıldı

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel ve mahalli seçimlerinde Bağlarbaşı Mahallesi Muhtar Adayı olan mahalle sakini Ramazan Yıldırım, konu ile ilgili Yalova Gazetesine açıklamalarda bulundu.

“7 aydır çalışan minibüs hattını neden değiştiriyorlar?”

Yaklaşık 7 ay önce Bağlarbaşı Mahallesi’nin Radar Bölgesi’nden hastane istikametine devam eden bir minibüs güzergahı vardı. Bir aracımız Roman Mahallesi’nden çıkıp mezarlık istikametine Çamlık’tan inip Merkez Pazar Yeri Durağına gidiyordu. Bir aracımız da Radar’dan çıkıp hastaneye, hastaneden de Roman Mahallesi’ne inip Mezarlık’a gidiyordu. Bu hattı bazı arkadaşlar ne yaptıysa değiştirdiler. Bu insanları mağdur ettiler.7 aydır çalışan minibüs hattını neden değiştiriyorlar? Yaşlısı var, engellisi var, her türlü insan var. Şu anda insanlar mağdur olduğu için gereken yerlere ilettiğimiz halde dinlenmedi. Bu minibüs hattının tekrardan yerine getirilmesini yetkili makamdan rica ediyoruz” dedi.

“Tekrardan eski sisteme dönülmesini istiyoruz”

Var olan hattın neden değiştirildiği ile ilgili soruya cevap veren Yıldırım, “Belediyeye gittik. Minibüsçüler Odası’na gittik… Minibüsçüler Odası bize bahaneler üretti. Sonuçta burası bir rampa diye minibüs çıkmıyorsa olmaz. Burada bir minibüs hattı yoktu ve kurulduktan sonra herkes memnundu. Halk memnun, araçlar buradan dolu çıkıyordu. Belli bir durak kurulmuştu. Ama bize herhangi bir netice verilmedi. İnsanları mağdur ettikten sonra hiçbir şeyin anlamı yok. Yarın insanlar bu hat için dilekçe verip tekrardan kurulması için gerekenler yapacaktır. Sadece 1 kişi talepte bulunmuyor. Burası Bayraktepe ve Bağlarbaşı’nı bağlayan bir yol. Bu araç sonuçta hastaneye gitmiyor. Hastaneye gitmesini istedik ama hastaneye girmiyor. Hastane’nin kavşağından dönüyor, 100 metre ileri bile gitmeye bile arkadaşlar tenezzül etmedi. Yasal olmadığı ve Belediye Meclis onayı olmadığı halde gitmedi. Bunun resmileştirilmesini istiyoruz ve tekrardan eski sisteme dönülmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Belediye otobüsü olmayan bir Yalova bir de Bayburt var”

Yaklaşık 7 ay önce 3500 imza ile Radar yolundan geçen hattın oluşması için çaba harcadıklarını söyleyen Yıldırım, “Belediye Başkanlığı’na, Minibüsçüler Odası’na, Valiliğe ve Emniyete biz 3500 imza izle dilekçemizi sunduk. 1 hafta-10 gün sonra belli oturumlar yapılıp ve istişarelerde bulunulup bu hat oluştu. Dediğimiz gibi 1 araç Roman Mahallesi’nden çıkıp, 1 araçta Radar’dan çıkıp uygulamayı netleştirdiler. Bu işi 7 ay sonra neden yaptılar? Bir türlü çözemiyorum. Benim bildiğim kadarıyla bu hatla ilgili 1 tane bile şikayet gitmedi. Şikayet olmayan bir yolu neden kaldırıyorsunuz? Bizim istediğimiz 1 aracımızın Roman Mahallesi’nden çıkıp hastaneni kapısına kadar gitmesi… Sonuçta Radar’da oturan insan hastaneye nasıl gidecek? Artı olarak 23:00-23:30’dan sonra hastaneye ve otogara minibüs bulamıyoruz. Zaten insanların o sıkıntısı çok büyük. Türkiye’de 81 il var ve bu 81 ilin 2 tanesinde Belediye Otobüsü yok. Biri Yalova biri de Bayburt… Bunları arkadaşlar biliyor mu?” şeklinde konuştu.

Muhabir-Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Kameraman/Rümeysa Şahin

Editör: Arda Yavuz