Ömer Yaman Özbatak Milli Takım Kampına Katıldı
Ömer Yaman Özbatak Milli Takım Kampına Katıldı
İçeriği Görüntüle

Ankara Valiliği himayesinde düzenlenen 5. Uluslararası Visa/Maximum Gran Fondo Başkent Bisiklet Yarışı, uluslararası yüzlerce bisikletçinin katılımıyla gerçekleştirildi. Bu özel yarışmada ise ilimizi YABİS’in bisikletçileri temsil etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Türk Devletleri Teşkilatı ve Türkiye Bisiklet Federasyonunun kurumsal destek sağladığı, 78 Event organizasyonuyla gerçekleştirilen yarışın isim sponsorluğunu, Türkiye İş Bankasının 25. yılını kutlayan kredi kartı markası Maximum ve Visa üstlendi. Bilkent Center'dan sabah saat 8.00'de startı verilen yarışta sporcular, 90,91 kilometrelik uzun parkurda ve 55,76 kilometrelik kısa parkurda ter döktü.

Uzun parkurda yarışan Sidar Işık 40-44 yaş kategorisinde üçüncülüğü elde etti. Aynı kategorideki bir diğer YABİS’li isim Adem Akçay ise dördüncü oldu. 55-59 yaş kategorisinde pedal basan Osman Şirin rakiplerine büyük fark atarak birinciliği kazanıp altın madalyaya uzandı.

Yabi̇s, Granfondo Başkent’in Yıldızı Oldu (1)

Kısa parkurda Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü’nden Ahmet Kandil 40-44 yaş kategorisinde ikinci olurken genel klasmanda altıncılığı elde etti. 50-54 yaşta ter döken Raif Kaş altıncı, 70-74 yaş kategorisinde Ahmet Hidayet Akyürek teknik sorunlar yaşamasına karşın mücadeleyi bırakmayarak ikinciliği kazandı.

Dereceye giren sporculara ödülleri, Ankara Vali Yardımcısı Adem Öztürk, Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkan Vekili Fikret Hayali tarafından takdim edildi.

Yarışmanın ardından Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkan Vekili Fikret Hayali, “Yurt içi ve yurt dışından 900 sporcu katıldı. Ankara'da büyük bir yarış, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu da Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde bitirmiştik. İkinci kez yoğun bir katılımla bisiklet yarışını Ankara'da yaptık, bütün sporculara teşekkür ediyoruz. Bisiklet sporu hayatımızın içinde önemli bir spor, federasyon olarak bu sporu geliştirmeye ve daha çok tabana yaymaya çalışıyoruz. Burada 65 yaş üstü sporcularımız da vardı, uluslararası yarışçılar da vardı. Bisiklet sporunun gelişmesi için bir ivme kazandırdık, daha da geliştirerek devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi