Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından Türkiye Tanıtım ve Geliştirme Ajansı destinasyon partnerliğinde organize edilen seri, Antalya'nın doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleri arasında gerçekleşti. YABİS’nün sporcuları Antalya’da önemli dereceler elde ederek organizasyonu tamamladı.

Sporcular serinin son gününde uzun ve kısa parkurda yarışırken dereceye giren sporcular ödüllendirildi.

İlkokul Fiziksel Etkinlik Oyunları Yalova’da! İlkokul Fiziksel Etkinlik Oyunları Yalova’da!

Ayrıca uzun parkur yarışını tamamlayan sporcular, 2024 UCI Gran Fondo Dünya Serisi Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı. Ödüller, Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Antalya Gençlik Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve diğer yetkililer tarafından verildi.

Yalova Bisiklet Yıldızları Spor Kulübü geride kalan Pazar günü düzenlenen yarışta ise 332 rakibini geride bırakan takım antrenörü ve aynı zamanda 55-59 yaş kategorisi bisiklet sporcusu olan Metin Bektaş’la ikinciliği kazandı.

50-54 yaş kategorisinde Osman Şirin’in şampiyon olduğu yarışlarda yine aynı kategoriden Raif Kaş, 15.’likle yarışları tamamladı. 19-34 yaş kategorisinde Emirhan Çiçek ile 4.’lük, 40-44 yaş kategorisinde Ali İhsan Taş’la da 7.’lik kazanan YABİS, organizasyona adeta damga vurmayı sürdürdü. Ahmet Kandil de 40-44 yaş kategorisinde 8.’lik elde etti. Adem Akça da yine aynı kategoriyi 11.’likle tamamladı. 60-64 yaş kategorisinde dünya şampiyonasında puan alabilmek için mücadele eden Harun Ertuğrul ile 22.’lik ve 65-69 yaş kategorisinde Ahmet Hidayet Akyürek, 15.sırada kendisine yer buldu ve yarışmayı noktaladı.

yalova-antalya-dunya-grande-fondo-bisiklet-yabis-bisiklet-yaris-seri (4)yalova-antalya-dunya-grande-fondo-bisiklet-yabis-bisiklet-yaris-seri (3)yalova-antalya-dunya-grande-fondo-bisiklet-yabis-bisiklet-yaris-seri (1)-1

Editör: Arda Yavuz