Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Muttalip Tunç ve gayriresmi seçim sonuçlarına göre Yalova Milletvekili seçilen Tahsin Becan, Yalova Cumhuriyet Halk Partisi İl Binasında saat 15:00’da bir basın açıklaması yaptı ve basın mensuplarının sorularını yanıtladılar. Yalova’da başarılı olduklarını açıklayan Tunç, Cumhurbaşkanlığı 2. Turunda Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

‘Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı yapacağız’

14 Mayıs seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre 28. Dönem CHP Yalova Milletvekili seçilen Tahsin Becan, CHP Yalova İL Başkanı Muttalip Tunç ve Merkez İlçe Başkanı Erdem Doğancı ortak basın açıklamasında bulundu.

Becan, “Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı ve Kılıçdaroğlu’nun kazanması için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi. 14 Mayıs seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre 28. Dönem CHP Yalova Milletvekili seçilen Tahsin Becan, CHP Yalova İL Başkanı Muttalip Tunç ve Merkez İlçe Başkanı Erdem Doğancı ortak basın açıklamasında bulundu. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Yalova İl Başkanı Muttalip Tunç, “Önemli bir seçim yaşadık, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tur kaldığı kesinleşti gibi. Buradaki duruma baktığımızda genel olarak Millet İttifakı ve CHP olarak başarılıyız, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de başarılıyız. Kendi oylarımızın arttığını ve mevcut Cumhurbaşkanının oylarının düştüğünü görüyoruz. Adam kazanamadı olay bu, ikinci tura kaldı var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Biz bu seçimi vekilimle, örgütümle ve tüm partiye gönül vermiş olanlarla birlikte yeniden çalışarak kazanacağız. Biz bu Cumhurbaşkanlığını alacağız” dedi.

‘Yalova için birlikte çalışacağız’

14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri sonrasında resmi olmayan sonuçlara göre CHP Yalova Milletvekili seçilen Tahsin Becan, basın mensuplarına teşekkür ederek söze başladı. 1 aylık sürede, kampanya boyunca ne yapıldıysa etiklik çerçevesinde doğru olan ne varsa onu yazarak, sözlerinin çarpıtılmadan kamuoyuna aktarılmasından dolayı basın mensuplarına teşekkür eden Becan, “Kampanya boyunca bizlerle çalışan CHP teşkilatımıza, Millet İttifakının bileşenleri olan partilerimizin il başkanlarına ve yöneticilerine son derece teşekkür ediyorum, iyi çalıştık, iyi de oy aldık. 3-4 bin kişiyle ikinci milletvekilliğini kaçırdık ona biraz üzgünüz ama ikinci turda Cumhurbaşkanlığını kazanarak moral bulacağız ve son derecede buna inancımız yüksek. 15 günlük bu sürede aynı performansla çalışıp, inşallah Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı olarak göreceğiz. Meclis çoğunluğunun hiçbir önemi yok başkanlık sisteminde, inşallah Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olduğu zaman onlarda dengelenecek. Türkiye’ye özgürlük, demokrasi istiyorsak bunu yapmak zorundayız, bu artık meselesinden çıktı Türkiye’nin artık demokrasiyi tekrar kazanması, özgürlüğümüzü tekrar kazanmak için parti gözetmeksizin tüm halkın buna karar vermesi lazım. Bize düşen önce Yalova halkının isteklerine cevap vermemiz. Yalova halkına beni milletvekili seçtikleri için teşekkür ediyorum. İnşallah milletvekilliği görevimde de herkes beni iyi tanır. Hangi partili ve nereli olduğuna bakmadan hizmet vermeye çalışacağım. Buradan Ahmet vekilimizi ve Meliha vekilimizi de kutluyorum onlarla beraber Yalova’ya doğru olan hangi yatırım gelecekse onların yanında olacağım. Birlikte projeler yapıp, şehrimize katkı sunacağız. 15 gün sonra Cumhurbaşkanımızı da başımızda görürsek bizden mutlusu olmaz bunu da başaracağımıza inanıyoruz” dedi.

‘Yalova’nın yüzde 70’i Ak Partiyi istemiyor’

Yalova’da İyi Parti ile birlikte oyların toplandığında Ak Parti’yi geçerek 2 milletvekili çıkarma şansının bulunduğu ancak bu ortaklığın neden sağlanamadığı sorusunu yanıtlayan CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, “Bu tamamen genel merkezimizin kararı, İyi Parti kendi vekilleriyle yarışa dahil oldu, belki de vekil çıkarabileceğini düşündü. Bana göre hata mı? Hata olmuş ama bu istemeyerek yapılan bir hata. İyi Parti eğer 2 ve 3. Sırada bizimle olsaydı tabi ki 2 milletvekilliği garantiydi. Buna saygı duyuyoruz, herkesin bir adayı var bu bir yarıştı. En azından şunu görüyoruz Yalova’nın toplam oylarına baktığınız zaman Ak Partinin oyları yüzde 30 bandında. Yalova’nın yüzde 70’i demek ki Ak Partiyi istemiyor. Bakın 2 vekili var, belediye gücü var, iktidar gücü var ama yüzde 30 alabilmiş. CHP ve Millet İttifakını topladığınızda yüzde 70’lik oy oranımız var. Ak Parti için başarı değil bu seçim bizim için başarı ama maalesef yeni yapılan seçim sistemi bana göre de doğru değil. Yüzde 30 alan 2 tane vekil çıkartıyor. Tam tersine eski sistem daha doğruydu. En çok oy alan 1 tane vekil çıkarması ve 2, 3 diye gitmesi lazımdı. Yüzde 30’un okeylediği bir partinin 2 vekille temsil edilmesi doğru mu? Değil. Doğru 1 tane ama bunlar hep yanlış kararların sonuçları” şeklinde konuştu. Milletvekili Becan, Ak Parti’den milletvekili seçilen Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol ile henüz görüşmediğini, ilerleyen günlerde karşılıklı telefonlaşarak birbirlerini tebrik edeceklerini belirtti.

‘İnanıyoruz, başaracağız’

Cumhurbaşkanlığı seçiminde birinci turu önde götüren adayın ikinci turda daha avantajlı olduğunu ve bunun Kılıçdaroğlu lehine dönmesi için nasıl bir çalışma yürütüleceğine dair soruyu cevaplayan CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, “Özellikle Sinan Oğan’ın aldığı oyların çoğunluğu tahmin ediyorum gençlerden. Gençlerin çoğu siyasetten uzak, kararsız jenerasyon olarak kendilerine yakını hisseder, tanımasa bile. Onun için şu anda en çok gençlere güveniyoruz. Gençlerinde geleceği düşündüğü zaman, özellikle onların da yaşamını değiştiren özgürlüğü düşündüğü zaman Kılıçdaroğlu’nu tercih edeceğini ben adım gibi eminim. Sinan beye oyunu verdi, durumu gördü, kendi de tatmin oldu, ikinci turda Erdoğan’a verir mi? Vermez tabi ki. Onun için onlara güvenimiz sonsuz. Başka türlü de bizim ikna edeceğimiz bir sürü Ak Partili, MHP’li dostlarımız var. Belki onların içerisinde de hepsinin Ak Parti’nin şu anki hükümetin gidişinden memnun olduğuna inanıyor musunuz? Son 5 yılından çok mu memnunlar? Elimizden geleni yapmaya çalışacağız, ondan sonrası da kısmet. Biz inanıyoruz, başaracağız. Biz Yalova’da kendimize düşeni yapacağız, inşallah her bölgedeki arkadaşlarımızda inanırlarsa ki haberler öyle geliyor bunu başaracağız” şeklinde konuştu.

Haber – Duygu Saral

Tunç ve Becan'dan Seçim Sonuları Açıklaması

Editör: Rümeysa Şahin