Yalova’daki amatör sahalarda oynanan müsabakalar kapsamında okul sporları futbol yıldızlar kategorisi yarı final müsabakaları için erkekler ve kızlarda 8’er olmak üzere toplam 16, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen U16 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe maçlarında ise 6 takım birincilik mücadelesi verdi.

Yalova Atatürk Stadyumunda yapılan açılış töreni sonrasında farklı illerden ilimize gelen 16 okul takımı okul sporları futbol yıldızlar kategorisi yarı final müsabakalarında ter döktü. Amatör Saha-1 ve Amatör Saha-2’de oynanan nefes kesen müsabakaların ardından erkeklerde Kocaeli’nden 28 Haziran Ortaokulu ve Alparslan Ortaokulu, İstanbul’dan Halil Türkkan Ortaokulu ile Antalya’dan Mecdude Başakıncı Ortaokulu, kızlarda ise Kocaeli’nden Kavaklı Şehit Onbaşı Adem Başoğlu Ortaokulu, İzmir’den Şehit Uğur Sarıkaya Ortaokulu, İstanbul’dan Küçükçekmece Tema İstanbul Ortaokulu ve Bilecik’ten Murat Hüdavendigar Ortaoku finallere gitmeye hak kazandı.

Altınova Son Deplasmanında! Altınova Son Deplasmanında!

Yalova Futbol Saha Yildizlar U16 Futbol Turkiye Sampiyona Ev Sahipligi (1)Termal Sahasının yanı sıra Amatör Saha-1’de oynanan U16 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe turunda Yalova etabını finalde Sakarya temsilcisi Harmanlıkspor’u Sefa Türkyılmaz(2), Berke Aydın, Harun Özkan, Cihan Sabuncu, Yasin Hoşpınar ve Habip Aras’ın golleriyle Tekirdağ temsilcisi Fevzipaşaspor

7-0 yenerek adını üst tura yazdırmayı başardı. Yalovaspor’un yer aldığı Kocaeli grubunda ise

Tekirdağ temsilcisi Çorlu Belediyespor finalde İstanbul Eroğluspor’u Ferhat Arslan ve Mert Dişçi’nin golleriyle 2-0 yenerek 2. Kademeye yükseldi.

Yalova Futbol Saha Yildizlar U16 Futbol Turkiye Sampiyona Ev Sahipligi (3)

Editör: Arda Yavuz