Yalova Güzel Sanatlar Lisesi Okul Müdürü Haydar Kılıç, İngilizce Öğretmeni Emine Baysal, Müzik ve Resim bölümünden 6 öğrenci, Yalova İl Millî Eğitim Müdürlüğü Akreditasyon Programı Erasmus+ Projeleri kapsamında Kuzey Makedonya’nın Tetova şehrindeki proje ortağı DMU Todor Skalovski Müzik Okulunu ziyarete gitti. “Mp3: The Magic Power of Music, Art and Sport in My Life" konulu projenin ilk gününde tanışma, kaynaşma etkinlikleri ile ülke, şehir ve okul tanıtımları yapıldı. Okul Müdürü Haydar Kılıç ve İngilizce Öğretmeni Emine Baysal ev sahibi okulun müdür ve öğretmenlerine, Yalova GSL öğrencileri ise öğrenci arkadaşlarına hediyelerini takdim etti.

1987 yılından itibaren devreye giren Erasmus, Avrupa Birliğine bağlı öğrenci değişim programıdır. Adını çeşitli Avrupa ülkelerinde öğrenci ve akademisyen olarak bulunması sebebiyle Rönesans Hümanizminin önemli temsilcilerinden biri olan Desiderius Erasmus ’tan alır. Lise öğrencilerinin programa katılım sağlayabilmesi için son iki yıllık not ortalamasının 70’ten yüksek olması, LTiS İngilizce sınavından 220 ve üstü puan alınması, tercih edilen ülkeye göre istenen dil yeterliliğinin sağlanması ve yapılacak sözlü mülakatın başarılı ile tamamlanması gerekiyor.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Yalova Güzel Sanatlar Lisesi 8Yalova Güzel Sanatlar Lisesi 10Yalova Güzel Sanatlar Lisesi 6Yalova Güzel Sanatlar Lisesi 7Yalova Güzel Sanatlar Lisesi 4Yalova Güzel Sanatlar Lisesi 5Yalova Güzel Sanatlar Lisesi 2Yalova Güzel Sanatlar Lisesi 3Yalova Güzel Sanatlar Lisesi 1

Editör: Rümeysa Şahin