TEMA Gönüllülerinden oluşan 16 kişilik TEMA Yalova ekibi geçtiğimiz Cumartesi günü Yalova Belediyesinin tahsis ettiği otobüsle Çınarcık ilçesine bağlı Hasanbaba Mesire alanından Ortaburun köyüne kadar orman içinden harikulade bir doğa manzarasında 15 kilometrelik doğa yürüyüşü yaptılar. İl Temsilcisi Arzu Demir yürüyüş sonrası yaptığı açıklamada Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’a etkinliklerini gerçekleştirme konusunda verdiği destekten dolayı teşekkürlerini ifade ederken tüm Yalova’lıları TEME ailesine katılmaya ve her ay en az bir kez gerçekleştirdikleri doğanın muhteşem büyüsünde buluşmaya çağırdı. Arzu Demir yaptığı açıklamada, “Ülkemizde “21-26 Mart Orman Haftası değişik etkinliklerle kutlanıyor. Biz de TEMA Vakfı Yalova İl Temsilciliği olarak gönüllerimizle birlikte geçtiğimiz hafta Armutlu ilçemizde 06 Şubat Deprem Şehitleri Ormanına fidan dikimi gerçekleştirdik. Hafta sonu da  ormanlarımızın korunmasına dikkat çekmek amacıyla yine doğaya gönül veren gönüllülerimizle birlikte Ormanın büyülü dünyasında “Ormana Nasıl Haykırırsan Öyle Karşılık Verir”. “Yol Rehbersiz, Dağ Ormansız Olmaz”,”Toprağını Kaybetmek İstemiyorsan Ormanı Yoketme”, ve “Sana Gölge Veren Ağacı Kesme”sloganlarıyla kelebeklerin eşliğinde güzel bir yürüyüş yaptık.

Çınarcık ilçemiz Marmara’nın İncisidir. Bu doğal güzelliğe sahip olan böylesine bir değeri korumak ve sahip çıkmak, biz TEMA Gönüllerinin ve Çınarcıklıların en öncelikli görevlerinden birisidir.  ?HASANBABA mesire ve piknik yeri geniş bir alana yayılmış olup, meşe, defne, kestane ve ıhlamur ağaçlarıyla kaplı, denize nazır, foto safari yapılabilecek doğal güzellikler içeren bir bölgemiz. Ayrıca bu alanda doğal ortamda Geyik koruma alanı da mevcut.

Yürüyüşümüzde Ortaburun Barajında uzun bir mola vererek barajın durumunu ve çevresini kontrol ettik. Barajdaki su durumu bizi oldukça memnun ederken, baraj çevresindeki çöplerin yoğunluğu bizleri son derece rahatsız etti. En Kısa zamanda gönüllülerimizle birlikte burada geçen yıl yaptığımız gibi tekrar bir çevre temizliği yapma kararı aldık. Toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla değişik gruplar ve rotalarda bu tür doğa etkinliklerimiz sık sık devam edecek. Temsilcilik olarak; ekolojik turizm alanlarının tanıtımı, korunması ve temizliği adına her türlü katkıyı sunmak ve bilinç oluşturmak en büyük arzumuzdur. Doğa hepimizin ona el birliğiyle sahip çıkmamız ve doğayla uyumlu bir yaşam ana felsefemiz olmalıdır” dedi.

Yalova TEMA’DAN Orman Haftası yürüyüşü (2)Yalova TEMA’DAN Orman Haftası yürüyüşü (3)

Editör: Uğur TEZCAN