Yalova Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı Olağan Toplantıları geçtiğimiz günlerde başladı. Yalova Belediyesi’nin 2026 yılı bütçesinin oluşturulması için yapılacak görüşmeler, Kasım ayının ortalarına kadar yoğun bir şekilde devam edecek.
Toplantıların ilk birleşiminde gündeme gelen konular görüşülürken, yapılacak yatırımların değerlendirilip karara bağlanması amacıyla meclis üyelerinin oylarıyla komisyonlara sevkler gerçekleştirildi.
Yalova Belediye Meclisi’nin ilk birleşiminde ele alınan konulardan biri de, belediyeye bağlı Fen İşleri Müdürlüğü’nün ek gündem maddesi talebi olan “Yalova Üniversitesi ile Gazipaşa Caddesi arasında yapılması planlanan yürüyüş ve bisiklet yolu” projesi oldu. Proje kapsamında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Türkiye Çevre Ajansı Başkanlığı tarafından sağlanacak 5 milyon Türk Lirası tutarındaki hibe desteği gündeme taşındı.
Ek gündem maddesini meclis üyelerine okuyan Başkan Gürel, konuya dair detayları paylaşırken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile yaptığı görüşmeden de bahsetti.

“Sayın Bakan projeyi çok beğendi”
Üniversite ve Gazipaşa Caddesi arasında kurulması planlanan yürüyüş ve bisiklet yolu bağlantısı yatırımının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na gidildiğinde konuşulan konulardan birisi olduğu bilgisini veren Başkan Gürel, “Üniversite ile Gazipaşa Caddesi’ni, TİGEM kenarından yani Termal Yolu ve Çınarcık Yolu boyunca yaklaşık 10-11 metrelik bir aks üzerinde hem bisiklet hem yürüyüş hem de nostaljik tramvay veya shuttle yolu olarak planlamak istediğimizi belirtmiştik. Sayın Bakan projeyi çok beğendi ve özellikle bisiklet yolu kısmı için Türkiye Çevre Ajansı’ndan 5 milyon TL hibe verilmesi talimatını not aldı. Hatta bir diğer ajans üzerinden de ek 5 milyon TL hibe verilmesi düşünülüyor. Ancak şu anda o alan bize tahsis edilmedi. TİGEM ile görüşmelerimiz sürüyor. Alan belediyemize tahsis edilirse proje hayata geçecek” dedi.
Başkan Gürel’in açıkladığı gündem maddesi CHP, AK Parti ve MHP’li Üyeler arasında fire vermeden oy birliği ile kabul edilerek komisyona sevk edildi.




