Unipersen instagram hesabında mülakat ve yazılı sonuçlarını paylaşan Üniversite İdari Personelleri Sendikası, “Mülakat adaletsizliği bitsin artık. Yazılı sınavda 29. Sırada 60 alan kişi mülkatta en yüksek puanı,97 alıyor…”  Yazılı sınavda tam puan alan birinci sırada olan N. E. İsimli şahıs sözlü sınavdan 70 aldığı, yazılı sınavdan 3. Sırada olan 92 puan S. E. isimli kişinin ise sözlü sınav sonucu ise 56,40 oldduğu gözlemlendi. Mevcut ünvanları bilgisayar işletmeni, birimlerde ise farklı kadroların oluşu, kişiye özel kadro mu açılıyor sorusunu akıllara getirdi.

Konu ile Üniversite İdari Personel Sendikası (ÜNİPERSEN) Genel Başkanı İbrahim GÜZEL konu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada :

YALOVA ÜNİVERSİTESİNDE MÜLAKAT MI? TORPİL Mİ?

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’ndan Hizmet İçi Eğitimi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’ndan Hizmet İçi Eğitimi

Üniversite İdari Personel Sendikası Genel Başkanı Güzel yaptığı açıklamada; Sendika olarak tüm üniversitelerde GYS ve UDS sınavlarını ve Mülakatlarını yakından takip etmeye devam ediyoruz.

Bu kapsamda Yalova üniversitesinde yapılan son mülakat sınavında Yazılı ve Mülakat sınav sonuçları incelendiğinde maalesef yine Mülakat adı altında torpil yapılmıştır.

Şöyle ki; yazılı ve sözlü sınav sonuçlarına göre 60 puan alarak sözlü sınava girmeyi kıl payı yakalayan! Kişi, 97 puan alarak en yüksek sözlü notunu almış ve şeflik sınavını kazanmıştır. Şef olarak alınacak kişi sayısı 17 iken yalnızca 11 kişi sözlü sınavda sözde başarılı olmuştur.

Yazılı sınavda ilk 17’ye bile giremeyen 6 kişiye yüksek mülakat puanı verilerek ilk 11 içine taşınmış ve şef olmaları sağlanmıştır. Ayrıca Unvan Değişikliği Sınavı mülakatında da kütüphaneci kadrosu için yazılı sınava girip 70 alan kişiye kütüphanecilikle ilgili aktif kullandığı kütüphanecilik programları yerine çok az kullandığı UBYS sistemi ile ilgili soru yöneltilmiş ve 60 puan verilerek elenmiştir.

Maalesef değerlendirme kriterlerinin Objektif olması konusunda uyarılarımıza rağmen Liyakat ve Ehliyeti bir kenara bırakarak mülakatlar yapılmaktadır.

Talebimiz ve mücadelemiz öncelikle torpilin ve adam kayırmacılığın önüne geçmek için bu adaletsizlikleri giderecek liyakata uygun şeffaf, demokratik bir Üniversiteler Görevde Yükselme Yönetmeliğinin düzenlenmesini, GYS ve UDS 2 yılda bir Merkezi şekilde YÖK tarafından yapılmasını, tüm kamuda olduğu gibi Üniversitelerde de Mülakatların kaldırılmasını talep ediyoruz.

Bizler Üniversitelerde sadece HAK ve ADALET istiyoruz. Kimsenin hakkı kimseye geçmesin istiyoruz. Sendikamız bu haksızlığı adaletsizliği sürdürmeye devam eden yönetimleri kamuoyuna duyuracak, dava açma yolu da dahil tüm eylemsel ve hukuksal mücadeleye devam edecektir. Haksızlığı uğradığını düşünen tüm üyelerimize hukuki destek sendikamız tarafından verilecektir.” açıklamasında bulundu. Yalova Üniversitesi’nin konu ile ilgili kamuoyunu bilgilendirilmesi bekleniyor.” ifadelerine yer verdi.

Sınav Sonuçların gazetemizle paylaşan Sendika’nın iddialarına, Yalova Üniversitesi’nin açıklama yapması bekleniyor.
 

Yalova Universitesi Torpil Iddialari Sinav Sonuclari Manset (1)Yalova Universitesi Torpil Iddialari Sinav Sonuclari Manset (2)Yalova Universitesi Torpil Iddialari Sinav Sonuclari Manset (3)Yalova Universitesi Torpil Iddialari Sinav Sonuclari Manset (4)

Muhabir: Duygu Saral