26-27 Şubat tarihlerinde Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşen program, Türkiye’nin lider firmalarını öğrenciler ile buluşturuyor. Sunumlar, paneller, atölyeler, workshoplar, sanatsal ve kültürel faaliyetler düzenlenen etkinlik içerisinde yer alıyor.

Yalova Kocaeli Marmara Kariyet Fuar Genc Girisim Kadin (4)Program, açılış konuşmalarının yapılmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mektubun okunmasıyla devam etti. Açılışın yapılmasıyla birlikte akışta yer alan konuşmacılar sırayla tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Yalova Kocaeli Marmara Kariyet Fuar Genc Girisim Kadin (2)Türkiye’nin en büyük kariyer programında ‘Kamu Yönetiminde Kadın Liderler Paneli’nde konuşan Vali Kaya, “Mesleğe ilk adım attığımda Türkiye çok farklı bir noktadaydı. Mülakatlarda bana 1 çocuğunuz var eşiniz de akademisyen, emin misiniz bu mesleği istediğinizden diye soruldu.  Ben bu mesleği çok istiyordum çok kararlıydım, “eşim bana uyacak” demiştim. 25 yılda ben nereye gittiysem eşimde arkamdan geldi, desteğini hiçbir zaman esirgemedi” dedi.

Ekoturizmde Yeni Bir Soluk: Sufi Yolu Ekoturizmde Yeni Bir Soluk: Sufi Yolu

Yalova Kocaeli Marmara Kariyet Fuar Genc Girisim Kadin (1)“Fırsat Eşitliğinin Oluşturulmasında Kadına Sorumluluk Düşüyor”

Mülki idare amirliğinin zorluklarına da değinen Vali Kaya, “Farklı illere tayin oluyorsunuz, çalışıyorsunuz. 1 gün bile bu mesleği yaparken pişman olmadım. Çünkü yıllar geçtikçe şunu fark ediyorsunuz. Yaşadığınız hayatın çevrenizdekilere değer katması bambaşka bir duygu. Bir kadın yönetici olarak bulunduğunuz yerde fark yaratma şansınız var. Kadının karar alıcı mercilerde bulunması kesinlikle fark yaratıyor. Her ne kadar bu meslek erkek mesleği gibi görülse de şimdi farklı bir noktaya ulaştı. Karar alıcı olduğunuzda kendi hem cinslerinizin gelişmesi noktasında adımlar atabiliyorsunuz. Ayrıca fırsat eşitliğinin oluşturulmasını da sağlıyorsunuz” dedi.

Yalova Kocaeli Marmara Kariyet Fuar Genc Girisim Kadin (3)Kadınların yöneticilik noktasında erkeklerden daha ayrıntıcı olduğundan dolayı başarıya ulaştığı söyleyen Vali Kaya, “Yönetici olarak kamuda bulunmak sizin ortaya koyacağınız değerlerle birlikte farklılıklar, zenginlikler ortaya çıkıyor. Her gittiğim yerde kadınların özellikle kız çocuklarının okutulması, yükseköğretimlerine devam etmeleriyle ilgili hep teşvik edici olmaya çalıştım. Kadınların özellikle iş kurmalarına, girişimci olmaları noktasında elimden gelen desteği vermeyi sürdürdüm. Bunların her birisi bakıldığında küçük adımlar gibi görülse de büyük sonuçlar doğuruyor. Buradaki özellikle gençlerimizin, kızlarımızın ilerde siyasette, bürokraside ve diğer alanlarda şanslarını zorlamalarını ve gelebilecekleri en iyi yerlere gelmelerini istiyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Arda Yavuz