Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıçdoğa sporlarına olan ilginin her geçen gün arttığını vurgulayarak, bu festivalin Yalova'nın doğal güzelliklerini ve spor potansiyelini tanıtmak için büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

“İlk defa yapılacak”

Doğa Sporları Festivali'nde, trekking, bisiklet, kaya tırmanışı gibi çeşitli aktivitelerle katılımcıların doğayla iç içe vakit geçirme fırsatı bulacaklarını söyleyen İl Müdürü Salih Kılıç, festivalin her yaştan sporsever için keyifli ve eğitici olacağını dile getirdi.  Tüm vatandaşları festivale katılmaya davet eden Kılıç, “Yalova'da ilk defa yapılacak bu festival. Bisiklet turumuz var, Altınova'dan başlayacak, Teşvikiye'ye kadar gelecek. Yamaç paraşüt etkinliğimiz, tırmanma etkinliğimiz, müzik etkinliğimiz olacak. Bir takım yöresel oyunlar olacak. Birincisi olduğu için çok heyecanlıyız. Bir de şöyle aslında. Biliyorsunuz bir gençlik haftası geçirdik. Hemen onun akabinde olması biraz bizi zorladı açıkçası. Ama güzel bir etkinlik olacağına inanıyorum. Yalova'mız içinde güzel bir etkinlik olacak. Çünkü Yalova lokasyon olarak çok güzel bir yerde. Üç tane büyükşehirin tam birleşim noktasında. İnsanların İstanbul'dan, İzmit'ten, Bursa'dan buraya gelmesi çok kolay.

Böyle bir etkinliği yayarsak, reklamımızı, duyurumuzu güzel yaparsak katılımın çok olacağını düşünüyorum. Bu yıl bunu çok başaramadık. Çünkü hızlı bir planlama yapmak zorunda kaldık. İnşallah gelecek yıllarda bu festivalimiz daha da  muhteşem olacağına inanıyorum. Bunu alnımızın akıyla da atlatacağımıza inanıyorum. Yalova'nın tanıtımı anlamında çok güzel bir etkinlik olacak. Belki ileride bunu ulusal boyuta bile Bu festival Yalova için muhteşem bir şey olacak. Tabi bu Arkadaşlarımız bu işin üzerine yoğunlaştılar. Bir şablon belirlendi. Özel İdare’den araçta ayarlandı. Vatandaşlarımızı bu tarafa getireceğiz. Bu anlamda planlarımızı yaptık. Gerekli tedbirlerimizi aldık. Vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Mutlaka katılsınlar” diye konuştu. 

İl Müftüsü Yılmaztürk; Hak ve Batıl Dinler Olmak Üzere Her Kültürde Kurban Var İl Müftüsü Yılmaztürk; Hak ve Batıl Dinler Olmak Üzere Her Kültürde Kurban Var

“Olağanüstü bir başarı”

Ayrıca spor alanında yaşanan başarıları da değerlendiren Kılıç, Semt77 Yalovaspor'un Basketbol Süper Ligi’ne çıkmasının ve Yalovaspor'un şampiyon olmasının gurur verici olduğunu söyledi. Bu başarıların, Yalova'da sporun gelişimi için atılan adımların bir sonucu olduğunu belirterek, “Semt77'nin sloganını çok beğeniyorum. Küçük şehrin büyük hikayesi. Gerçekten çok gururlandık. Yalova gibi küçük bir şehirde  olağanüstü bir başarı. Ben  Semt77 Yalovaspor basketbol takımına antrenörlerini ve takımla ilgilenen herkesi tebrik ediyorum. Bize bu duyguyu yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Gelecek yıl Süper Lig'de. 90. Yıl Spor Salonu’nda olacak bütün maçlar. Biz salonumuzu tekrar yenileyeceğiz. Bir tadilat, tamirat yapacağız. Çünkü büyük takımlar gelecek. Türkiye'nin her yerinden bu anlamda ilimize misafirlerimiz gelecek. Bizim kurumumuzun üzerine düşen her şeyi yapacağız. Hatta TRT'de haber konusuda oldu. Yalovaspor’umuzda şampiyon oldu. Küçük şehirde güzel şeyler başarıyoruz. Spor adına başarmaya çalışıyoruz, gayret gösteriyoruz” dedi. 

Su sporlarında kullanılacak alanın projelendirildiğini ancak ödenek gelirse açılacağını söyleyen Kılıç, “Su sporlarıyla ilgili bizim bir alanımız var. Hemen üniversitenin arka tarafına düşüyor o alanımız. Projelendirdik. Şu anda ekonomik anlamda bir tasarruf dönemi başladı. Başlanmamış hiçbir projenin devam edeceği, yapılacağı konusunda  net bir açıklama yok. Eğer ödenek gelirse biz su sporu alanımızı açacağız. Yalova'da biliyorsunuz denize kıyısı olan bir şehir. İnşallah başarırız” ifadelerini kullandı.

Editör: Arda Yavuz