2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı’nın 26 Haziran 2026 tarihinde sona ermesinin ardından milyonlarca öğrenci yaz tatiline girdi. Uzun ve yoğun geçen dönemin ardından dinlenme fırsatı bulan öğrenciler ve öğretmenler, yeni dönemin başlangıcı için büyük bir heyecan yaşıyor.

Yaklaşık 80 günlük yaz tatilinin ardından başlayacak 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı için Türkiye’nin dört bir tarafında da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi “İlköğretim Haftası” etkinlikleri gerçekleştirilecek. Bu programların bir ayağı da Yalova’da organize edilecek. Etkinliğe ilişkin detaylar da ortaya çıktı.

Yalova’da Eğitim Yılı Öncesi Hazırlıklar Değerlendirildi
Yalova’da Eğitim Yılı Öncesi Hazırlıklar Değerlendirildi
İçeriği Görüntüle

Buna göre, 14 Eylül Pazartesi günü başlayacak 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı’nın İlköğretim Haftası etkinlikleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacak. Yalova Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta’nın öncülüğünde toplanacak olan Yalova protokolü, saat 09.30 itibarıyla meydandaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakacak.

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki açılışın ardından Adnan Menderes Mahallesi’ne gidecek olan protokol, 19 Temmuz İlkokulu çatısı altında saat 10.30 itibarıyla düzenlenecek etkinliklere katılarak miniklerin heyecanına ortak olacak.

Kaynak: Haber Merkezi