28. Dönem Milletvekili seçimlerinde Yalova’da Cumhuriyet Halk Partisi’den Milletvekili seçilen Tahsin Becan, Atatürk İlkokulu önünde bulunan CHP standı çevresinde Millet İttifakı İl Başkanları ile bir araya geldi. Becan yaptığı basın açıklamasında yerli araba TOGG’un seçim propagandası olarak kullanılmasına karşı olduklarını açıklamalarında ifade etti. Becan, vergilerimizle devlet desteği alan ve özel girişim projesi olan TOGG’un mahalle mahalle dolaştırılıp parti propagandasına alet edilmesini doğru bulmadıklarını, TOGG’un Türkiye’nin projesi ve toplumun tüm kesimlerine ait bir değer olduğu ifadelerinde yer verdi.

“Buradan Tüm Gençlerimize Çağrımdır; Umudunuzu Yitirmeyin”

Becan basın mensuplarına yaptığı açıklama da, “Saygıdeğer basın mensupları, Bildiğiniz gibi Türkiye'de devlet destekli özel girişim projesi olarak gerçekleştirilen ve satışına başlanan TOGG’u başından beri destekledik. Henüz proje aşamasındayken de temaslarımızı sürdürüp elimizden gelen tüm desteği verdik. TOGG'un yanında; yıllardır %100 yerli sermaye ile ticari araç üretimi yapan KARSAN da;  savunma sanayinde üretim yapıp ihraç eden firmalarımız da ülkemizin gururudur. Her zaman söylüyoruz; bu ülkeye fayda getirecek, üretim odaklı, istihdam sağlayan projeleri her kim yaparsa yapsın sonuna kadar destekleyeceğiz.

Yalova'yı da bu üretim ve istihdam seferberliğinde kilit kentlerden biri yapmak adına bu yola çıktık. Yalova'nın sanayisiyle, turizmiyle, ticaretiyle ve bir kültür kenti olmasıyla Türkiye'de parmakla gösterilecek bir şehir yapma isteği hepimizin motivasyonudur. Bu doğrultuda sanayi ve ticaret odaları, meslek birlikleri, STK'lar ve devlet kurumları ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yalova'yı bu tür projelerin merkezi konumuna getirmek için var gücümüzle çalışıyor ve projeler üretiyoruz. Bunun yanında, özellikle TOGG'un seçim propagandası olarak kullanılmasına karşı olduğumuzu da belirtmek isterim. Vergilerimizle devlet desteği alan ve özel girişim projesi olan TOGG'un mahalle mahalle dolaştırılıp parti propagandasına alet edilmesini doğru bulmuyoruz. TOGG, Türkiye'nin projesi ve toplumun tüm kesimlerine ait bir değerdir.

Ayrıca, Yalova'da gençlerimizin bu propagandaya dâhil edilmesi bizi derinden üzmektedir. Ekonomik olarak zor durumda olan, geleceklerinden kaygılı evlatlarımızı korumak, kollamak; onları mutlu etmek için çalışmak hepimizin görevidir. Ancak seçim çalışmaları kapsamında TOGG ile gezdirilip bırakılmasının onların psikolojileri üzerinde olan etkilerini değerlendirmemiz gerekir.

Günümüzde maalesef gençlerimiz bir araç bir ev sahibi olmayı yalnızca bir hayal olarak görmektedir. Bir sürü üniversite mezunu gençlerimiz, iş bulamayıp bunun üzüntüsüyle sokaklarda gezerken onlara TOGG arabasıyla tur attırmak, onlara keyif değil mutsuzluk aşılamaktır. Ekonomik olarak zor durumda olan, geleceklerinden kaygılı gençlerin hak ettiği bu olmamalıdır. Genel başkanımızın dediği gibi gençlik kaygısızlıktır, öyle olmalıdır.

Buradan tüm gençlerimize çağrımdır; umudunuzu yitirmeyin. Siz soğan patates için kaygılanmayı hak etmiyorsunuz. Size parlak bir gelecek sağlamak için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Yalova’da Mahalle Mahalle Gezen TOGG’a, Becan’dan Yorum7Yalova’da Mahalle Mahalle Gezen TOGG’a, Becan’dan Yorum6Yalova’da Mahalle Mahalle Gezen TOGG’a, Becan’dan Yorum5Yalova’da Mahalle Mahalle Gezen TOGG’a, Becan’dan Yorum4

Editör: Rümeysa Şahin