60 kişiye yakın okçu adayının başvuru yaptığı Gençlikspor’a ayrıca Yalova Üniversitesi’nde okuyan 8 öğrenci de takıma katılmak için girişimlerde bulundu. Yalova Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi’nde Yalova Okçuluk İl Temsilciliği ve Gençlikspor ortaklaşa toplantı yaptı.

Toplantıya 20’ye yakın okçu adayının yanı sıra Yalova İl temsilcisi İbrahim İnce ve Gençlikspor’un okçuluk antrenörü Mehmet Oruç’ta katıldı.

Yalova’da uzun yıllardır faal olmayan okçuluk sporunu yeniden canlandırma adına ilk girişimi yaptıklarını belirten Okçuluk Yalova İl temsilcisi İbrahim İnce,” Bilindiği üzere Yalova’da okçuluk faal bir spor değildi. Hem bizim hem de Yalova Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Cengiz Mete’nin verdiği destek ile federasyonumuzdan gelen malzemeler doğrultusunda bu sporu Yalova’da yeniden popüler hale getireceğiz. Şuana kadar 60 kişi Gençlikspor bünyesinde kurulan okçuluk takımına katılmak için başvuru yaptı. Bu çok sevindirici bir durum. Eğitimlerimizi Okçuluk Federasyonu antrenörümüz Mehmet Oruç verecek. Kendisi bu sporda çok deneyimlidir. Ayrıca 19 Mayısta hem Özdilek hem de KİPA AVM’lerde stant açarak daha fazla Yalovalının ilgisini çekmeye çalışacağız” dedi.

İl toplantıda antrenör Mehmet Oruç, okçuluk sporuna yeni başlayacak olan sporculara ilk olarak malzeme tanıtı yaparken ardından ayrıntılı bilgiler verdi.

 

Editör: TE Bilişim