Yalova’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, milli birlik ve beraberlik ruhunu güçlendirmek, toplumsal barışın tabana yayılmasını sağlamak amacıyla dikkat çeken bir çalışma başlattı. Çalışmanın öncülüğünü Çiftlikköy Rizeliler Derneği Başkanı İsmail Yaprak, 04 Ağrılılar Derneği Başkanı Aydın Yılmaz ve Altınova Urfalılar Derneği Başkanı Şükrü Çizik üstlendi.
Başlatılan çalışma kapsamında; siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, dernekler, vakıflar, iş insanları, sanatçılar ve toplumun tüm kesimlerini kapsayan geniş tabanlı bir STK platformu oluşturulması hedefleniyor.
Sürece ilişkin açıklamalarda bulunan İsmail Yaprak, devlet tarafından yürütülen “Terörsüz Türkiye” sürecine Yalova’daki STK’lar olarak nasıl katkı sunabileceklerini değerlendirdiklerini belirtti.

Yaprak, milli birlik ve beraberlik ruhunun yeniden güçlendirilmesi, toplumsal barışın sağlanması ve barış ikliminin halka doğru şekilde anlatılması amacıyla kamuoyunun görüş ve katkılarını almak istediklerini ifade etti. Bu doğrultuda ilk ziyaretlerini siyasi partilere gerçekleştirdiklerini belirten Yaprak, sürece Milliyetçi Hareket Partisi’nden başladıklarını söyledi.
MHP Yalova İl Başkanı İhsan Güldoğan ile yapılan görüşmede, konunun hassasiyeti ve önemi üzerinde mutabık kalındığını aktaran Yaprak, MHP İl Başkanlığı’nın çalışmaya destek vereceklerini ifade ettiğini dile getirdi. Ardından AK Parti Yalova İl Başkanı Ümit Güçlü’yü ziyaret ettiklerini belirten Yaprak, AK Parti’nin de süreci önemsediklerini ve konunun doğru anlatılması için çalışmalar yürüttüklerini kendilerine ilettiklerini kaydetti.

Çalışmalar kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi Yalova İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı’nı da ziyaret ettiklerini ifade eden Yaprak, CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı ve Merkez İlçe Başkanı ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini, aynı hassasiyeti CHP Yalova örgütünde de gördüklerini söyledi.
Siyasi parti ziyaretlerinin ardından Yalova Dostluk Platformu Başkanı İbrahim Büyükkümüş ve Yalova Kent Konseyi Başkanı Kenan Engin’e de bilgilendirme ziyaretinde bulunduklarını aktaran Yaprak, son olarak DEM Parti Yalova İl Eş Başkanı Dilan Aygün ile görüştüklerini ve barışın, huzurun ve toplumsal esenliğin sağlanması adına karşılıklı fikir alışverişinde bulunduklarını ifade etti.
Türkiye genelinde oluşan barış ikliminin Yalova’da da sahiplenildiğini göstermek amacıyla ortak bir deklarasyon, koordinasyon planı ya da ortak beyan çalışması fikrinin öne çıktığını belirten Yaprak, önümüzdeki günlerde il genelindeki dernekler, vakıflar, STK’lar, iş insanları ve kurumlarla görüşmelerin tamamlanacağını söyledi.

İsmail Yaprak açıklamasında, “Zor ama sonu hayırlı ve faydalı bir sürecin içindeyiz. Coğrafyamız, ülkemiz ve Yalova’mız adına taşın altına elimizi koymaktan çekinmeyeceğiz. Umutlu bir gelecek, barış, huzur, çocuklarımızın refahı ve Türkiye’nin kalkınması için önce iç barışın sağlanması büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.
Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda, ülkenin en önemli sorunlarından birinin çözümü için oluşan bu iklimin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Yaprak, “Analar ağlamasın, aynı acılar bir daha yaşanmasın. Herkes bu sürece duyarlı olmalı” dedi.
Çalışmaların Yalova ve Türkiye adına olumlu bir aşamaya geldiğini belirten Yaprak, tüm sivil toplum kuruluşlarına, derneklere ve vakıflara çağrıda bulunarak, “Gelin siz de taşın altına elinizi koyun. Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren bu konuda lütfen duyarsız kalmayın” diye konuştu.





