Ülkemizde önümüzdeki hafta sonu milyonlarca öğrenci, 8-9 Haziran tarihlerinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecek. Öğrenciler sene boyunca gerçekleştirdikleri çalışmanın karşılığını almak için 8 Haziran Cumartesi günü Temel Yeterlilik Sınavına (TYT), 9 Haziran Pazar günü ise Alan Yeterlilik Sınavı (AYT) ve Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (YDT) katılarak geleceklerini tayin edecekler.

Yalova Üniversitesi Başvuruları Alıyor! Yalova Üniversitesi Başvuruları Alıyor!

81 ilden 3 milyondan fazla adayın gireceği sınavla ilgili ayrıntılar yavaş yavaş belli olmaya başladı. İlimiz Yalova’da ise kaç kişinin bu sınavlara gireceği ile alakalı bilgi merak konusu olmuştu. İlgililerden edinilen bilgilere göre YKS’nin ilk bölümü olan TYT’ye Yalova’da toplam 10 bin 336 aday katılacak. Bu adayların 3 bin 357’sini Yalova’daki 12. Sınıflarda eğitim gören öğrenciler oluştururken kalan rakamı ise daha önce mezun olanlar ve çevre illerden gelen adaylar oluşturuyor.

YKS’nin Pazar günü gerçekleştirilecek ayağında ise Yalova’dan AYT’ye 6 bin 986 kişi girecekken, YTD’ye ise Bin 8 kişi katılım sağlama hakkına sahip oldu.

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere çeşitli kurumlar, sınav öncesinde ve sınav sırasında öğrencilerin dikkatini dağıtabilecek unsurlara karşı önlem alarak hummalı bir çalışma gerçekleştirdi.

Haber/Göktuğ Doğukan Yüksel

Muhabir: Göktuğ Doğukan Yüksel