Yalova Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından, Rize Dernekler Federasyonu ve Rize Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen “İpek Yolundan Çay Yoluna” Geleneksel El Sanatları Sergisi, 3-6 Eylül tarihleri arasında Rize Çay Çarşısı’nda sanatseverlerle buluştu.
Yalova ile Rize arasındaki kültürel ve sosyal bağları güçlendirmeyi amaçlayan etkinlikte, Yalova’dan gelen sanatçılar ile Rizeli sanatçılar bir araya geldi. Büyük bölümü Rize’yi ilk kez ziyaret eden Yalovalı sanatçılar, farklı el sanatları dallarındaki yaklaşık 100 eseri ziyaretçilerin beğenisine sundu.
Yaklaşık 100 eser sergilendi
Sergide; ebru, çini, tezhip, minyatür, hat, seramik, bakır, ahşap, filografi, dokuma, sepet ve iğne oyası gibi birçok farklı sanat dalından eserler yer aldı.
Sanatçıların eserleri Rize Çay Çarşısı’nda ziyaretçilerle buluşurken, etkinlik aynı zamanda Yalovalı sanatçıların Rize’nin kültürel yapısını ve doğal güzelliklerini yakından tanımalarına da imkân sağladı.
“Gurbet ile sıla arasında gönül köprüsü”
Yalova Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Himmet Bakırcı, etkinliğin temel amacının sanat ve kültür üzerinden gurbet ile sıla arasında bir gönül köprüsü oluşturmak olduğunu belirtti.
Bakırcı, kültür buluşmalarının ilerleyen süreçte Türkiye’nin 81 iline ve yurt dışına taşınmasının hedeflendiğini ifade etti.
Açılışa yoğun katılım
Serginin açılışına Rize Milletvekili Harun Mertoğlu, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, siyasi parti temsilcileri, kamu yöneticileri, belediye başkanları, sanatçılar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Dört gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayan “İpek Yolundan Çay Yoluna” sergisi, Yalova ve Rize’yi sanat ve kültür ortak paydasında buluşturdu.
Etkinlik, farklı sanat dallarının yanı sıra iki kent arasındaki dostluk ve hemşehrilik bağlarının da güçlendirilmesine katkı sağladı.




